Skip Navigation

Vrijwilligerspunt

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Vrijwilligerspunt is de centrale plek in West-Friesland voor vrijwilligerswerk. We brengen niet alleen vraag en aanbod bij elkaar, we bieden ook informatie, advies en scholing van of over ...

Deel

Basistraining voor taalvrijwilligers

Workshop · 17 sep 2020, 13:30 - 16:30
Grote Beer 3, 1622 ES Hoorn, Nederland
Dit is een verleden workshop.
#21713
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Vrijwilligerspunt/activiteiten/21713 om je aan te melden
SamenvattingLeer hoe je mensen moet begeleiden bij het leren van de Nederlandse taal.
Uitgebreide omschrijving

Taalhuis Westfriesland wil zo veel mogelijk mensen helpen die beter willen leren lezen, schrijven of spreken. Taalvrijwilligers spelen hierbij een belangrijke rol. Natuurlijk willen wij dat elke vrijwilliger goed voorbereid aan de slag kan gaan. Taalhuis organiseert regelmatig trainingen voor taalvrijwilligers.


Deze training bestaat uit drie of vier dagdelen. Of je drie of vier dagdelen volgt is afhankelijk van het soort vrijwilligerswerk dat je gaat doen. Ga je vooral spreken met een deelnemer? Of ook lezen en schrijven? Of ga je met een groepje aan de slag? In overleg besluit je welke training het beste bij je past.


Tijdens de training staan we stil bij allerlei verschillende zaken die komen kijken bij het begeleiden van iemand die beter wil spreken, lezen of schrijven. Hoe ziet die doelgroep er precies uit? Wat kan ik verwachten? Welke materialen zijn er beschikbaar om mee aan de slag te gaan? Hoe geef ik op een prettige manier feedback? Hoe is het om maatje te zijn van iemand?


Na de training kun je goed voorbereid aan de slag. Uiteraard kun je met al je vragen terecht bij de trainer, ook als je eenmaal begonnen bent.


Deze training bestaat uit 4 middagen: 17 & 24 september, 1 & 8 oktober. Alle 4 de trainingen starten om 13.30 uur en duren tot 16.30 uur.


Voor meer informatie:

Wil je meer informatie over de training? Neem dan contact op met afdeling Taalhuis en vraag naar Precilla Boltjes, of reageer op deze workshop.


Trainingen worden gedurende het hele jaar georganiseerd, je kunt dus meestal snel instromen

Hoe kom ik er?
Hoorn > Aanmeldingen voor workshops > Vrijwilligerspunt > Basistraining voor taalvrijwilligers
Over Vrijwilligerspunt
Vrijwilligerspunt is de centrale plek in West-Friesland voor vrijwilligerswerk. We brengen niet alleen vraag en aanbod bij elkaar, we bieden ook informatie, advies en scholing van of over vrijwilligers. Hoe kunnen we u helpen?
·
Dit is een verleden workshop.
#21713
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Vrijwilligerspunt/activiteiten/21713 om je aan te melden