Skip Navigation
Over ons

Bij rampen en conflicten helpen we direct. Met een wereldwijd netwerk van meer dan 17 miljoen vrijwilligers is het Rode Kruis altijd ter plaatse. We starten direct met levensreddende activiteiten en ...

Zorg & Welzijn
Deel

Trainer gastlessen project Heldin

2–4 uur/week
Flexibele locatie
Training
SamenwerkenOrganiserenMensen begeleiden
Zorg & Welzijn
#39469
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Nederlandse-Rode-Kruis-district-Noord-Holland-Noord/activiteiten/Trainer-gastlessen-project-Heldin/39469 om je aan te melden
SamenvattingDoor training leren kwetsbare vrouwen zich te redden bij diverse situaties en voelen ze zich daardoor meer zelfverzekerd over hun eigen kunnen.
Uitgebreide omschrijving

ERVAREN TRAINERS GEZOCHT VOOR HET PROJECT HELDIN(VRIJWILLIG)


Het Rode Kruis district Noord-Holland Noord is op zoek naar ervaren trainers die willen bijdragen aan het werken aan het zelfvertrouwen van vrouwen, zodat zij kunnen én durven reageren bij (persoonlijke) noodsituaties. 


Ben jij een enthousiaste en professionele trainer en heb je daarnaast ook affiniteit met cultureel diverse achtergronden, vrouwen in een kwetsbare positie en met het thema Goed Voorbereid? Laat het ons dan vooral weten!


Project Heldin

Eén van de doelen van het Rode Kruis is om de meest kwetsbare groepen voor te bereiden op (nood-) situaties, zodat zij zich beter weten te redden. Dit doen we door deze groepen handvatten te geven over hoe te handelen, hulp te vragen en te bieden en daarnaast sporen we actief aan om een netwerk op te bouwen waarop ze terug kunnen vallen indien nodig. Zo voelen ze zich veilig en weten ze op wie ze een beroep kunnen doen wanneer dat nodig is.


Het project Heldin richt zich op kwetsbare vrouwen in district Noord-Holland Noord. Deze groep bestaat voornamelijk uit laagopgeleide moeders met een minimaal inkomen en/of vrouwen die door taal- of culturele barrières moeilijker zelf de wenden naar voorzieningen en onzeker zijn over hun eigen kunnen. Het project wil vrouwen voldoende vaardig maken zodat ze actief kunnen optreden bij situaties waarin hulp gewenst is. Door middel van een training leren zij zich te redden bij diverse situaties en voelen ze zich daardoor meer zelfverzekerd over hun eigen kunnen. Dit wordt bereikt door tijdens de training te oefenen met allerlei vaardigheden die je nodig hebt om hulp te kunnen verlenen. De deelnemers leren om te gaan met barrières die je daarbij tegen kunt komen, zoals agressie of weerstand. 


De training bestaat uit zes bijeenkomsten van 2,5 uur en je geeft de training samen met een andere trainer. Het wordt georganiseerd met scholen, buurthuizen en andere maatschappelijke organisaties. We zoeken momenteel enthousiaste trainers om deze trainingen te geven! 


Wat vragen we van jou? 

• Je hebt aantoonbare ervaring met het begeleiden en trainen van groepen

• Je hebt ervaring of affiniteit met verschillende achtergronden en culturen

• Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden

• Je beschikt over aantoonbare didactische vaardigheden en/of achtergrond


Hoe wordt je ondersteund en begeleid?

• Het Rode kruis biedt een opleiding over kwetsbare doelgroepen en trainersvaardigheden, een EHBO-cursus en een training Interculturele communicatie

• Intervisie met de andere trainers voor kennisuitwisseling 


Meer informatie of aanmelden

Heb je een vraag over deze vrijwilligersfunctie, neem dan contact met ons op.               

Wil je je aanmelden, reageer dan via deze website.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Over Nederlandse Rode Kruis district Noord-Holland Noord
Bij rampen en conflicten helpen we direct. Met een wereldwijd netwerk van meer dan 17 miljoen vrijwilligers is het Rode Kruis altijd ter plaatse. We starten direct met levensreddende activiteiten en bieden onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische voorzieningen. Ons doel: zoveel mogelijk levens redden.
#39469
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Nederlandse-Rode-Kruis-district-Noord-Holland-Noord/activiteiten/Trainer-gastlessen-project-Heldin/39469 om je aan te melden