Skip Navigation
Over ons

Bij rampen en conflicten helpen we direct. Met een wereldwijd netwerk van meer dan 17 miljoen vrijwilligers is het Rode Kruis altijd ter plaatse. We starten direct met levensreddende activiteiten en...

Gezondheid & Welzijn
Deel

Secretaris district Noord-Holland Noord

Eenmalig · 4–8 uur
Alkmaar, Noord-Holland, Nederland
Bestuur
TeamworkNederlands
#27951
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Nederlandse-Rode-Kruis-district-Noord-Holland-Noord/activiteiten/Secretaris-district-Noord-Holland-Noord/27951 om je aan te melden
SamenvattingDe secretaris verzorgt de correspondentie, archivering formele stukken, voorbereiding en verslaglegging vergaderingen, bewaakt planning en begrotingen.
Uitgebreide omschrijving

Ben jij de samenwerkende en gestructureerde SECRETARIS die we zoeken?

Organisatie

Het Rode Kruis heeft haar vrijwilligersorganisatie parallel aan de veiligheidsregio's georganiseerd. Het district Noord-Holland Noord bestaat op dit moment uit zeven lokale afdelingen - met een totaal van ± 800 vrijwilligers - en bestrijkt het gebied van Castricum tot en met Texel. Per 1 januari 2020 wordt het werkgebied van het district uitgebreid door een fusie met district Zaanstreek-Waterland. Het districtsbestuur Noord-Holland Noord heeft als standplaats Alkmaar en wordt ondersteund door een klein beroepsteam dat zich, samen met de afdelingen en vrijwilligers, inzet voor hulpverlening aan mensen in nood. Hierbij gaat het om noodhulp, bevolkingszorg, evenementenhulp, EHBO onderwijs, activiteiten op het terrein van preventie, zelfredzaamheid en voorlichting.

Functie

Als secretaris ondersteun je de districtsvoorzitter en heb je een bewakende rol in de planning en uitstaande acties. Je coördineert de in- en uitgaande correspondentie en draagt zorgt voor een correcte archivering van formele stukken. Je verzorgt de voorbereiding en verslaglegging van de bestuursvergaderingen. Je bewaakt de tijdige indiening van werkplannen, begrotingen en jaarrekeningen. Samen met je medebestuurders ontwikkel je visie en beleid van het Rode Kruis in Noord-Holland Noord.

Wat neem jij mee?

  • Een hoge mate van organisatiesensitiviteit en beleidsmatig inzicht
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
  • Het vermogen om mensen te verbinden
  • Bij voorkeur ervaring met het werken in een praktisch bestuurlijke functie (“denkende doener”)
  • Enthousiasme en betrokkenheid bij het Rode Kruis in Noord-Holland Noord
  • De bereidheid om je 6-8 uur per week op vrijwillige basis in te zetten

Wat bieden wij?

De voldoening om op zeer concrete wijze bij te dragen aan de hulpverlening van het Rode Kruis in Noord-HollandNoord. Je werkt samen in een proactief bestuur met een heldere toekomstvisie en wordt bijgestaan door een gedreven beroepsteam. Naast een vrijwilligerscontract, vrijwilligersverzekering en een goede regeling voor onkostenvergoeding geeft het Rode Kruis ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien. Het districtsbestuur streeft bij de samenstelling van het bestuur naar diversiteit op het gebied van gender en afkomst.

Heb je belangstelling voor deze functie?

Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Stuur je motivatie en CV naar de helpdesk NHN t.a.v. Terezka van den Goorbergh. Voor nadere informatie en toelichting over deze functie kun je ook vragen naar Marleen van Duijnhoven ofAnja Posthuma de Boer.


Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Parttime uren: 8 per week

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Over Nederlandse Rode Kruis district Noord-Holland Noord
Bij rampen en conflicten helpen we direct. Met een wereldwijd netwerk van meer dan 17 miljoen vrijwilligers is het Rode Kruis altijd ter plaatse. We starten direct met levensreddende activiteiten en bieden onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische voorzieningen. Ons doel: zoveel mogelijk levens redden.
·
#27951
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/Nederlandse-Rode-Kruis-district-Noord-Holland-Noord/activiteiten/Secretaris-district-Noord-Holland-Noord/27951 om je aan te melden