Skip Navigation
Over ons

IBO-Nederland is een stichting met liefde voor de wereld. Wij bestaan al sinds 1957 en zetten onze jarenlange ervaring graag in om de wereld een beetje mooier te maken. Dat doen we door enthousiaste...

Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningOuderenhulpArmoede & Huisvesting
Deel

Over IBO-Nederland - vrijwilligerswerk in het buitenland

IBO-Nederland is een stichting met liefde voor de wereld. Wij bestaan al sinds 1957 en zetten onze jarenlange ervaring graag in om de wereld een beetje mooier te maken. Dat doen we door enthousiaste vrijwilligers te koppelen aan concrete projecten bij bestaande organisaties. Hiermee bevordert IBO wereldwijd culturele uitwisseling, beter begrip voor elkaar, onderlinge solidariteit en respect voor andere leef- en denkwijzen.

IBO wil wereldwijd ondersteuning bieden aan lokale organisaties die de leefomstandigheden van mensen helpen verbeteren én wederzijds begrip en respect tussen mensen bevorderen.

In onze internationale vrijwilligersprojecten komen deze twee doelstellingen samen. Door een paar weken samen te leven en te werken voor een goed doel, ontstaat culturele uitwisseling en meer onderling begrip. Het concrete werk dat wordt gedaan, helpt de ontvangende organisatie een stap vooruit.

IBO-Nederland is een stichting, dus non-profit, en niet gelieerd aan overheden of bedrijven.