Skip Navigation
Over ons

Niemand zit op ruzie te wachten, al helemaal niet op ruzie met de buren. Maar hoe spreek je elkaar op een goede manier aan? Hoe kom je tot afspraken? En hoe zorg je ervoor dat je weer prettig kunt...

Gezondheid & Welzijn
Deel

Buurtbemiddelaars Gemeente Koggenland

Vacature · Flexibel
De Goorn, Noord-Holland, Netherlands
Zorg
Deze vrijwilligersvacature is verlopen25 plaatsen over.
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/De-Bemiddelingskamer-Koggenland/activiteiten/Buurtbemiddelaars-Gemeente-Koggenland/21980 om je aan te melden
SamenvattingIn de gemeente Koggenland is de bemiddelingskamer op zoek naar buurtbemiddelaars.
Uitgebreide omschrijving
Buurtbemiddelaars zijn getraind om tussen buren te bemiddelen bij een conflict. Zij luisteren naar het verhaal van beide buren, zijn neutraal, geven geen oordeel en kunnen omgaan met emoties en weerstand. Door buren met elkaar in gesprek te brengen en begrip te creëren voor elkaars standpunt, ontstaat er ruimte om samen op zoek te gaan naar duurzame oplossingen. Met elk van de buren wordt eerst apart een gesprek aangegaan om hun kant van het verhaal te horen. Als beide buren instemmen, vindt er vervolgens een gezamenlijk gesprek plaats. U doet de gesprekken altijd samen met een collega vrijwilliger. Bij voorkeur wordt u op een zaak gezet in een ander dorp dan waar u woont. Verder bieden we jaarlijkse verdiepingstrainingen, intervisiebijeenkomsten en tegemoetkoming in de reis- en onkosten. Gemiddeld hebt u per maand 1 zaak. De tijdsinzet hiervoor verschilt, maar bestaat uit meestal zo'n drie gesprekken per zaak. U woont in de gemeente Koggenland. Het is belangrijk dat je geïnteresseerd bent in de medemens, onpartijdig in een conflict kunt blijven, onbevooroordeeld kunt luisteren, kunt doorvragen en kunt samenvatten. Ervaring is niet nodig, je krijgt een goede basistraining van drie dagen. Je beschikt over eigen vervoer. In verband met de samenstelling van het team zoeken we alleen nog mannen.
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Over De Bemiddelingskamer Koggenland
Niemand zit op ruzie te wachten, al helemaal niet op ruzie met de buren. Maar hoe spreek je elkaar op een goede manier aan? Hoe kom je tot afspraken? En hoe zorg je ervoor dat je weer prettig kunt wonen?
Buurtbemiddeling kan in bijna alle situaties helpen om de problemen tussen u en uw buren bespreekbaar te maken. Zodat u samen tot een oplossing kunt komen.

Hoe ontstaat een probleem in de buurt?
In Nederland wonen en leven we dicht op elkaar, waardoor de kans groot is dat we elkaar makkelijk zien en horen. Verschil in leeftijd, gezinssamenstelling en cultuur kan leiden tot ergernis tussen buren. Ook zien we regelmatig klachten ontstaan bij een verschil in dagindeling, karakter of vrijetijdsbesteding. Klachten kunnen bijvoorbeeld gaan over geluid, de tuin, roddelen en pesten, huisdieren of parkeerproblemen. Het zijn typische ergernissen tussen buren waarbij de gemoederen hoog op kunnen lopen.

Vaak is het moeilijk om elkaar op de juiste manier aan te spreken en kun je niet goed meer overzien hoe een probleem opgelost kan worden. De ervaren buurtbemiddelaars van De Bemiddelingskamer komen u graag te hulp.

De Bemiddelingskamer helpt!
Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling. Wij beschikken over een netwerk van goed opgeleide en ervaren vrijwilligers die op uw verzoek bemiddelen bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

De Bemiddelingskamer is een stichting zonder winstoogmerk. Buurtbemiddeling is voor u geheel gratis. Voor het oplossen van een conflict wordt van u een open en actieve inzet verwacht. Heeft u een conflict en wilt u daar graag wat aan doen? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op.

De Bemiddelingskamer is Plus-gecertificeerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het CCV valt onder verantwoording van het ministerie van Veiligheid en Justitie en het ministerie van Binnenlandse zaken.
Deze vrijwilligersvacature is verlopen25 plaatsen over.
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspunt.com/o/De-Bemiddelingskamer-Koggenland/activiteiten/Buurtbemiddelaars-Gemeente-Koggenland/21980 om je aan te melden