Twee jaar geleden werd Vrijwilligerspunt benaderd door het Copernicus SG in Hoorn om mee te denken met een invulling aan het vak burgerschap. Vrijwilligerspunt adviseerde de onderwerpen armoede, vluchtelingen en dementie onder de aandacht te brengen middels een workshop en een actief gedeelte. Een goed idee vond de school en zo mocht Vrijwilligerspunt dit jaar voor de tweede keer de workshops v ...

Lees meer...

Op 28 november vond de tiende editie van de Westfriese Beursvloer plaats. Maar liefst 254 matches werden er gesloten en inmiddels zijn al een aantal matches ook daadwerkelijk ‘verzilverd’!

Lees meer...

Dat wij trainingen en workshops geven weten veel mensen, maar dat wij dat ook op maat én op locatie doen weten veel mensen niet.

Lees meer...

Zoals ieder jaar bieden de gemeenten Hoorn en Medemblik voor hun inwoners, als blijk van waardering, de Regiokracht Kortingskaart voor vrijwilligers weer aan. Dit is een kaart die je bij diverse winkels en ondernemers kunt gebruiken om korting te ontvangen. Deze kaart is net als voorgaande jaren weer via Vrijwilligerspunt aan te vragen.

Lees meer...

Wat was de 10e editie van de Westfriese Beursvloer op donderdag 28 november een succes! Maar liefst 256 matches zijn er gesloten. Dat zijn er maar liefst 100 meer dan vorig jaar. We hoopten dat we het aantal van vorig jaar zouden overtreffen, maar met zoveel?! Geweldig!

Lees meer...

Vrijwilligerspunt is gestart met een project waarbij in verschillende organisaties in Westfriesland vacaturewanden worden opgehangen. Op deze wanden worden iedere maand nieuwe vacatures geplaatst. Wordt tussentijds een vacature vervuld? Dan wordt deze zo snel mogelijk vervangen. Deze vacatures zijn slechts een selectie van ruim 450 vacatures die op onze online Lees meer...

Meer dan 500 leerlingen van het Oscar Romero zijn op vrijdag 13 maart 2020 van 9 tot 15 uur beschikbaar als vrijwilliger. Vrijwilligerspunt zoekt vrijwilligersklussen waar deze leerlingen op ingezet kunnen worden. Kan je hun hulp gebruiken?

Lees meer...

Op 11 oktober, precies een week geleden, organiseerde Vrijwilligerspunt voor de eerste keer een vrijwilligersmarkt. De vrijwilligersmarkt vond plaats tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Samen met zo’n 70 andere bedrijven en organisaties in West-Friesland zette ook Vrijwilligerspunt haar deuren open. Maar dan net even anders.

Vrijwilligerspunt organiseerde ...

Lees meer...

Dat wil toch iedereen? Maar hoe regel je dat als club, stichting of vereniging? Voor zowel de organisatie als de vrijwilliger is het fijn en praktisch wanneer je ergens op terug kunt vallen of naar kunt verwijzen. 

Lees meer...

I&O Research heeft in opdracht van Omring een grootschalig onderzoek uitgevoerd over hulp, ondersteuning en (mantel)zorg in het werkgebied van Omring. In de infographic wordt ingezoomd op enkele resultaten in de gemeente Hoorn.

Lees meer...

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99