Vrijwilligerspunt is aangesloten bij de website van Corona Helpers: www.coronahelpers.nl. Een landelijke website waar hulpvragers hun hulpvraag plaatsen en vrijwilligers zich aanbieden om te helpen. Vrijwilligerspunt helpt met het koppelen van hulpvragers en hulpbieders.

Normaliter brengt de afdeling Hulp Dichtbij van Vrijwilligerspunt hulpvragers en hulpbieders (=vrijwilligers) uit Westfriesland met elkaar in contact. De hulpvragen bestaan dan uit bijvoorbeeld hulp bij klussen in huis en tuin, of samen gezellig een kopje koffiedrinken, of een wandeling maken. Dat kan nu niet meer, nu juist deze sociale contacten beperkt moeten worden om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.Door ons aan te sluiten bij Corona Helpers kunnen wij mensen die hulp nodig hebben matchen aan een vrijwilliger.  

Ik wil helpen

Wil jij een ander helpen? Vrijwilligerspunt heeft op de website www.coronahelpers.nl vrijwilligersvacatures, ofwel hulpvragen, aangemaakt voor de steden Hoorn, Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. Via deze link kun je je direct aanmelden voor een van deze hulpvragen met de naam ‘Word Corona Helper in je eigen dorp of wijk in de gemeente xxx’.

Als je je als vrijwilliger voor een van deze hulpvragen aanmeldt, komt je in onze vrijwilligerspool. Zodra wij dan een hulpvraag zien op de website of via e-mail of telefonisch bij ons binnenkrijgen, kunnen wij de hulpvrager en jou aan elkaar koppelen. Aanmelden is eenvoudig, maar heb je toch wat hulp nodig: in deze link ‘Handleiding Corona Helpers Ik wil helpen’ vind je een stappenplan hoe dat moet.

Ik heb hulp nodig

Heb je juist zelf hulp nodig? Dan kun je je hulpvraag online zetten. Bijvoorbeeld als je wilt dat iemand een boodschapje voor je doet, medicijnen ophaalt bij de apotheker of je gezellig opbelt voor een praatje. Ook daarvoor hebben we een handleiding gemaakt. Zie daarvoor deze link ‘Handleiding Corona Helpers Ik heb hulp nodig’. Maar je kunt ook Vrijwilligerspunt bellen. Er hebben zich namelijk inmiddels al aardig wat vrijwilligers aangemeld, dus de kans is groot dat we je snel kunnen koppelen aan een vrijwilliger. Laat ons je hulpvraag weten door contact met ons op te nemen. Via telefoonnummer 0229-216499 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hulp is dichterbij dan je denkt!

 

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99