Hulp nodig of zelf iemand helpen? Hulp Dichtbij biedt beide mogelijkheden. De hulpvragen kunnen structureel zijn of incidenteel, klein of groot, voor alle inwoners van Westfriesland boven de 18 jaar. Je zoekt bijvoorbeeld hulp bij het doen van een boodschapje, of voor een klusje in huis of in de tuin. Of iemand die met jou een wandeling wil maken, de markt wil bezoeken of een spelletje wil spelen. De hulpvragen zijn zeer divers en er zitten bijzondere tussen...

Diverse hulpvragen

Hulpvragen zijn zeer divers, vertelt Ineke van Etten, medewerker Hulp Dichtbij: “We krijgen echt heel veel verschillende hulpvragen binnen en soms ook hulpvragen waarvan wij verwachten dat het nog wel eens heel moeilijk kan worden om daar een vrijwilliger voor te vinden.

Zo was er kortgeleden iemand die hulp zocht bij de inburgering en iemand die moeite had met het begrijpen van de oefenvragen voor het theorie-examen rijbewijs en daar hulp bij zocht. Maar, onze zorg was onterecht. Binnen een paar dagen hadden we een match! En dat bewijst wel weer dat er zoveel variëteit is in vrijwilligerswerk dat er echt voor ieder wat wils is!”

De hulpvragen kunnen structureel zijn, zoals de vraag naar een fitness- of wandelmaatje, maar ook incidentele hulpvragen, zoals hulp bij het verplaatsen van een kast van de begane grond naar de eerste etage. Ineke:

“Van deze bijzondere hulpvraag zou je toch denken dat er altijd wel een familielid of vriend is die even kan helpen, maar blijkbaar niet altijd. Dan is het fijn dat wij ook voor deze hulpvragen hulp kunnen vinden. We vonden namelijk gelukkig snel een match met een vrijwilliger.

En blij dat de hulpvraagster was! Zij liet ons in een mail weten dat de vrijwilliger fantastisch had geholpen samen met de verhuizers. Net die paar handen die ze nog extra nodig had. Ze was zo blij dat ze ons nog eens extra bedankte voor de hulp. Kijk, daar doe je het natuurlijk voor!”

Hulp vragen

Hulpvragen kunnen aangemeld worden door de hulpvrager zelf, of door een familielid, vriend of medewerker van een zorgorganisatie. Dat kan via de webpagina www.hulpdichtbij.nl.

Hulp bieden

Welke hulpvraag er ook is: Vrijwilligerspunt gaat op zoek naar een vrijwilliger in de buurt. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.hulpdichtbij.nl. Wij gaan dan met de vrijwilliger op zoek naar een passende match. Er kan natuurlijk ook gelijk op een vacature gereageerd worden. Dat kan via de vacaturebank van Vrijwilligerspunt, of via www.hulpdichtbij.nl.

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99