Op maandag 24 februari gaat in Buurthuis IJsselzand in Enkhuizen de eerste conversatieles van start. Op dinsdag 10 maart start de conversatiecursus in Dorpshuis De Schoof in Wervershoof. Ken je of ben je iemand die de Nederlandse taal beter wil leren spreken? Dan zijn de conversatielessen van Vrijwilligerspunt dé manier om dat doel te bereiken! Er zijn nog plekken vrij!

Lees meer...

Hans van Dijk uit Zwaagdijk is genomineerd voor de TaalHeldenprijs 2019. Hans is laaggeletterd, maar dat heeft hij heel lang verborgen gehouden. Dat doet hij nu niet meer. Sterker nog: hij deelt zijn verhaal op scholen en bibliotheken en dat vinden wij geweldig. Een goede reden om iedereen te vragen op Hans te stemmen! 

Lees meer...

Hulp nodig of zelf iemand helpen? Hulp Dichtbij biedt beide mogelijkheden. De hulpvragen kunnen structureel zijn of incidenteel, klein of groot, voor alle inwoners van Westfriesland boven de 18 jaar. Je zoekt bijvoorbeeld hulp bij het doen van een boodschapje, of voor een klusje in huis of in de tuin. Of iemand die met jou een wandeling wil maken, de markt wil bezoeken of een spelletje wil spel ...

Lees meer...

De afdeling Taalhuis Westfriesland van Vrijwilligerspunt start binnenkort met instroomgroepen taalontwikkeling in Hoorn en Enkhuizen. De instroomgroep betreft mensen die wachten op de start van hun taaltraject. Vrijwilligerspunt is hiervoor op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers.

Lees meer...

Hou jij van schrijven én gezelligheid? Mooi! Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk een leuke, gezellige, enthousiaste en creatieve vrijwilliger met een vlotte pen om ons communicatieteam te versterken!

Wat zijn o.a. je werkzaamheden?

  • Het opmaken en versturen van de maandelijkse nieuwsbrief;
  • Het schrijven van persberichten;
  • Het bijhouden v ...

Heb je een hulpvraag? Zoek je bijvoorbeeld iemand die een wandeling of een autorit met je maakt, een boek voorleest, een boodschap doet, of klein tuinonderhoud of een klusje uitvoert? Ben je beperkt om zelf iets te doen? Meld je hulpvraag dan aan bij Vrijwilligerspunt!

Lees meer...

„...en er zitten heel veel kinderen in de klas in Zuid-Afrika”, leest de 10-jarige Essey uit Hoorn voor. Om vervolgens hardop alle kinderen op het plaatje bij het verhaal te tellen. „Het zijn er 34! Wij hebben er maar 32!”

Lees meer...

Dinsdag 17 december om 10.30 uur was de kantine van Vrijwilligerspunt omgetoverd tot een van de Hoornse thuisrestaurants van ‘Ontmoeten aan tafel’, een initiatief van Herberg Hoorn. Zes taalcursisten van de afdeling Taalhuis van Vrijwilligerspunt, afkomstig uit verschillende landen, fêteerden zes Nederlandse gasten op lekkernij uit hun geboorteland. Een gezellige ochtend dat in het teken ...

Lees meer...

Op de avond van 4 december werden de winnaars bekend gemaakt van de Hoornse Vrijwilligersprijs in het SG Newton in Hoorn. De afgelopen weken zijn er ruim 11.000 stemmen uitgebracht op de genomineerde (jonge) vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Voor het oog van ruim 60 genodigden werden de drie winnaars van de Hoornse Vrijwilligersprijs 2019 vanavond dan eindelijk door de wethouder beken ...

Lees meer...

Het project ‘Nieuwe Nederlanders’ van Vrijwilligerspunt helpt vluchtelingen, oudkomers, nieuwkomers en anderstaligen bij onze maatschappij te betrekken. Hiervoor bieden wij mogelijkheden naar vrijwilligerswerk, taalstages, scholing op maat en sport- en recreatieve activiteiten. Het project blijkt een groot succes. In een jaar tijd zijn er 49 matches tot stand gekomen.

Lees meer...

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99