Vrijwilligerspunt is aangesloten bij de website van Corona Helpers: www.coronahelpers.nl. Een landelijke website waar hulpvragers hun hulpvraag plaatsen en vrijwilligers zich aanbieden om te helpen. Vrijwilligerspunt helpt met het koppelen van hulpvragers en hulpbieders.

Lees meer...

De afdeling Hulp Dichtbij van Vrijwilligerspunt brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar. Gezellig samen een kopje koffie drinken. Even naar buiten een wandelingetje maken, of samen een boodschapje doen. Voor een vrijwilliger vaak een kleine moeite. Voor kwetsbare groepen zoals ouderen hét sociale lichtpuntje in de week.

Lees meer...

Het Oranje Fonds heeft vanochtend officieel verklaard dat NLdoet vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus geen doorgang kan hebben. Dit houdt in dat de bijna 800 leerlingen van het Oscar Romero en Praktijkschool Hoorn morgen, vrijdag 13 maart, niet gaan klussen in Westfriesland. 

Lees meer...

Maandag 9 maart kregen we een noodkreet vanuit Amersfoort. Woonzorgcentrum De Koperhorst stapte die dag met 50 bewoners namelijk op een cruiseboot. Echter, vanwege de hoge waterstand in de IJssel moesten zij uitwijken naar een andere route. Op het laatste moment is besloten Hoorn op woensdag 12 maart aan te doen. Maar, omdat zo’n 30 van de bewoners afhankelijk zijn van een rolstoel, kwam de n ...

Op zaterdag 28 maart slaan vijf Medemblikker musea de handen ineen om vrijwilligers te werven. Dan zetten namelijk het Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Kasteel Radboud, Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij, Educatief WOII Centrum en het Nederlands Stoommachinemuseum de deuren open. Doel? Potentiële maar ook huidige vrijwilligers kennis laten maken met de vijf musea, hun vrijwilligers en de mogelijk ...

Begin dit jaar meldde Vrijwilligerspunt vier Westfriese organisaties aan voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Trots zijn we dat alle vier, JoMeGiNI uit Nibbixwoud, Speeltuinvereniging Neshof uit Onderdijk, KNRM Medemblik en Always Forward Toernooicommissie uit Hoorn, zijn genomineerd voor de Publieksprijs van De Nationale Vrijwilligersprijzen.

Lees meer...

Het toegeven dat lezen en schrijven een probleem is en vervolgens de stap zetten er daadwerkelijk iets aan te doen, is voor velen te groot om in een keer te nemen. Met de bijeenkomsten van de Contactgroep Laaggeletterdheid wil Vrijwilligerspunt mensen die laaggeletterd zijn, waarvan de moedertaal Nederlands is (NT1-ers), met elkaar in contact brengen.

Lees meer...

Op woensdag 19 februari vond in Park Schouwburg de voorstelling 'The Bright Side of Life' plaats, die mede mogelijk gemaakt is door Vrijwilligerspunt. Een interactieve voorstelling waarin theatermaker Bright Richard niet alleen zijn verhaal vertelde over zijn indrukwekkende leven als vluchteling.

Lees meer...

Op dinsdag 10 maart gaat de cursus conversatieles van start in Dorpshuis De Schoof in Wervershoof. Ken je of ben je iemand die de Nederlandse taal beter wil leren spreken? Dan zijn de conversatielessen van Vrijwilligerspunt dé manier om dat doel te bereiken! Er zijn nog plekken vrij!

Lees meer...

Vrijwilligerspunt zoekt voor ‘Jong-Westfriesland in Actie’ twee pioniers (22-32 jaar) voor 16 uur per week (betaalde functie) voor het opzetten van een jongeren vrijwilligersnetwerk in Westfriesland. Het jongeren vrijwilligersnetwerk bestaat uit jonge mensen die zich vrijwillig inzetten voor mensen die zich bevinden in een kwetsbare situatie. De pionier activeert, inspireert en enthousiasme ...

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99