MDT voor organisaties

Maatschappelijke Diensttijd voor organisaties en bedrijven

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een landelijk initiatief, waarbij jongeren op vrijwillige wijze praktijkervaring opdoen bij een non-profit organisatie of bedrijf. Ze doen ongeveer 2,5 uur per week voor een half jaar vrijwilligerswerk en worden begeleid bij persoonlijke leerdoelen. In totaal maken zij minimaal 80 uur in een half jaar, maar dit mag ook meer zijn. De 80 uur is inclusief begeleidingsmomenten en trainingen (vanuit Vrijwilligerspunt).  

Waarom MDT bij je organisatie/bedrijf?

Jongeren binnen een organisatie of bedrijf leveren veel voordelen op. Aangezien ze hier vrijwillig voor kiezen, zullen zij zich optimaal inzetten. Hun interesse ligt in het vakgebied van jouw organisatie of bedrijf en ze zijn heel leergierig. Bovendien dragen ze bij aan een fris imago van je organisatie en komen met vernieuwende ideeën. Zet ze bijvoorbeeld in bij het gebruik van social media, voor het opfrissen van je website of de organisatie van een evenement. Je biedt jongeren zo de kans om hun talenten en passies te ontdekken en je bindt een nieuwe generatie aan je organisatie of bedrijf. 

MDT in de praktijk

MDT kan gezien worden als een vervolg op en uitbreiding van de Maatschappelijke Stage. Het verschil met de Maatschappelijke Stage is dat het geen stage is, maar een vrijwillige inzet van de jongere en als doel heeft een bredere (en langere) ervaring op te doen. Vrijwilligerspunt richt zich hierin op de werving, plaatsing en coaching van de ‘MDT’er'. Vanuit de MDT-plek (de organisatie of het bedrijf) wordt er begeleiding geboden in de zin van een vast aanspreekpunt. Bij deze persoon kan de MDT’er vragen stellen, regelmatig (kort) bespreken hoe het gaat en hierbij feedback ontvangen. De jongere werkt boventallig en valt onder het vrijwilligersbeleid van de organisatie (mocht deze er nog niet zijn, kunnen wij hierbij ondersteuning bieden).  Meer weten?

Wij beantwoorden graag je vraag per e-mail of in een persoonlijk gesprek!

Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacyverklaring en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.