Jong Westfriesland in Actie

Jong Westfriesland in Actie (JWF in Actie) is een netwerk van jongeren (13-30 jaar) die vrijwilli­gerswerk doen. Binnen dit jongeren­netwerk kunnen wij je bemiddelen naar tof vrijwilligerswerk in West-Friesland. Je kunt ook kiezen voor (een van de) twee vrijwilligerstrajecten: Maatschappelijke Stage (MaS) en Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Leuke en leerzame trajecten om werkervaring op te doen bij vrijwilligersorganisaties én jezelf in te zetten voor een ander en de maatschappij.


Wil je je liever éénmalig inzetten? Dat kan natuurlijk ook. We hebben een Whatsapp-poule met éénmalige klussen of kijken samen met jou naar wat er mogelijk is. Neem dan contact met ons op. Op onze vacaturebank staat heel veel tof vrijwilligerswerk. Zit er niets voor je bij of heb je een ander idee? Wij helpen je vrijwilligerswerk te vinden dat helemaal bij jóu past. Klik dan hieronder op de button voor vacaturebank, of neem contact met ons op via een appje, belletje of e-mail.

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

MDT is voor jongeren van 13 tot 30 jaar. Bij het MDT-traject zet je je vrijwillig in voor een maatschappelijke organisatie. Je draagt bij aan een sterkere samenleving en leert hier tegelijkertijd enorm veel van. Je bouwt aan je cv, leert nieuwe mensen kennen en hebt een leuke en leerzame tijd. Ook is MDT een goede voorbereiding op of verrijking van je studie of (toekomstige) baan. Je komt regelmatig samen met andere MDT’ers en krijgt ondersteuning en trainingen vanuit Vrijwilligerspunt. Na het afronden van de MDT ontvang je een Europees erkend certificaat. Nieuwsgierig geworden?

Maatschappelijke Stage (MaS)

De Maatschappelijke Stage (MaS) is één van de stages die leerlingen op het voortgezet onderwijs lopen. Dit doen zij in de vorm van een stage, waarvan het aantal uren verschilt per school, binnen of buiten schooltijd. Doordat de jongeren kennismaken met vrijwilligerswerk, worden ze uitgedaagd om zich onbetaald in te zetten voor hun leefomgeving en voor anderen. Ze krijgen inzicht in het reilen en zeilen van een (vrijwilligers)organisatie en leren daarmee ook buiten hun eigen gezichtsveld te kijken. Hoe belangrijk is MaS? Wat brengt het voor jou als leerling? Waarom zou je als organisatie meedoen?

Dit is het team van Jong Westfriesland in Actie

Heb je vragen? Neem met een van ons contact op door te mailen, bellen of een WhatsApp-bericht te sturen.

Anouschka Timm[email protected]MaS
0229-216499
06-29372613
Klaas-Jan Groot[email protected]Administratie MaS
0229-216499
Fleur Neefjes[email protected]MDT
0229-216499
06-82651230
Dominique Trippelvitz[email protected]Jong Westfriesland in Actie
0229-216499
06-82068624

Partners van Jong Westfriesland in Actie