Jong Westfriesland in Actie

Maatschappelijke Stage (MaS), Jongerennetwerk en Maatschappelijke Diensttijd (MDT) zijn de drie diensten die vallen onder de verzamelnaam 'Jong Westfriesland in Actie'. Alledrie de diensten zijn gericht op jongeren uit Westfriesland die actief aan de slag gaan als vrijwilliger. De projecten hebben één gemeenschappelijk doel: meer jongeren werven én binden aan het doen van vrijwilligerswerk.


Ben jij tussen de 13 en 27 jaar? Dan is een van de diensten van Jong Westfriesland in Actie zeker iets voor jou! Met de diensten van Jong Westfriesland in Actie kun je je als jongere namelijk inzetten voor de maatschappij, je passie en kwaliteiten ontdekken en werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Hieronder kun je meer lezen over de projecten van Jong Westfriesland in Actie.

Maatschappelijke Stage (MaS)

De Maatschappelijke Stage (MaS) is één van de stages die leerlingen op het voortgezet onderwijs lopen. Dit doen zij in de vorm van een stage, waarvan het aantal uren verschilt per school, binnen of buiten schooltijd. Doordat de jongeren kennismaken met vrijwilligerswerk, worden ze uitgedaagd om zich onbetaald in te zetten voor hun leefomgeving en voor anderen. Ze krijgen inzicht in het reilen en zeilen van een (vrijwilligers)organisatie en leren daarmee ook buiten hun eigen gezichtsveld te kijken. Hoe belangrijk is MaS? Wat brengt het voor jou als leerling? Waarom zou je als organisatie meedoen?

Jongerennetwerk

Wil jij als jongere samen met anderen bijdragen aan de maatschappij? Kom dan bij ons jongerennetwerk! Je kunt bij het jongerennetwerk op een vrijblijvende manier vrijwilligerswerk gaan doen. Je kunt helpen bij bijvoorbeeld een festival, een dierenasiel, jongerencentrum of de brandweer. Er zijn heel veel mogelijkheden en jij bepaalt zelf wanneer en voor hoeveel uur je aan de slag wilt als vrijwilliger. Hoe dit werkt? Neem alvast een kijkje op de vacaturebank via onderstaande button en meld je aan! Zou je wat anders willen of heb je zelf een idee? Geen probleem! Neem dan contact op met Fleur Neefjes via [email protected] of 0229-216499. Fleur (of een collega) gaat dan samen met jou op zoek naar een geschikte plek!

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Waarom zou je Maatschappelijke Diensttijd doen? 

  • Het is een ervaring voor het leven.
  • Je kunt jezelf uitdagen.
  • Je gaat jezelf persoonlijk ontwikkelen en gaat je passies en kwaliteiten ontdekken.
  • Je leert veel nieuwe mensen kennen.

Bij het MDT-project zet je je vrijwillig in voor een maatschappelijke organisatie. Je draagt bij aan een sterkere samenleving en leert hier tegelijkertijd onwijs veel van. Je bouwt aan je CV, leert nieuwe mensen kennen en hebt een leuke en leerzame tijd. Je komt regelmatig samen met andere MDT’ers en krijgt ondersteuning en trainingen. Ook is MDT een goede voorbereiding op of verrijking van je studie of (toekomstige) baan. Nieuwsgierig geworden?

Volg ons op social media! Klik in de blauwe balk op het icoontje.


Dit is het team van Jong Westfriesland in Actie

E-mail sturen? Klik op de foto!

Anouschka TimmProjectleider MaS
0229-216499
06-29372613
Klaas-Jan GrootProjectleider Administratie
0229-216499
Anoek HarderProjectleider Jongerennetwerk & MDT
0229-216499
06-82646504
Fleur NeefjesJongerennetwerk
0229-216499
Frank MusmanJongerennetwerk
0229-216499

Partners van Jong Westfriesland in Actie