Jong Westfriesland in Actie

Jong Westfriesland in Actie is een netwerk van jongeren (13-30 jaar) die vrijwilli­gerswerk doen. Binnen dit jongeren­netwerk kan er ook gekozen worden voor twee vrijwilligerstrajecten: Maatschappelijke Stage (MaS) en Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Leuke en leerzame trajecten om werkervaring op te doen bij vrijwilligersorganisaties én jezelf in te zetten voor een ander en de maatschappij.


Wil je je liever éénmalig of struc­tureel inzetten? Dat kan natuurlijk ook. Op onze vacaturebank staat heel veel tof vrijwilligerswerk, of je kunt je aanmelden voor het Jongerenpanel. Zit er niets voor je bij of heb je een ander idee? Wij helpen je vrijwilligerswerk te vinden dat helemaal bij jóu past. Klik dan hieronder op de button voor vacaturebank.

Maatschappelijke Stage (MaS)

De Maatschappelijke Stage (MaS) is één van de stages die leerlingen op het voortgezet onderwijs lopen. Dit doen zij in de vorm van een stage, waarvan het aantal uren verschilt per school, binnen of buiten schooltijd. Doordat de jongeren kennismaken met vrijwilligerswerk, worden ze uitgedaagd om zich onbetaald in te zetten voor hun leefomgeving en voor anderen. Ze krijgen inzicht in het reilen en zeilen van een (vrijwilligers)organisatie en leren daarmee ook buiten hun eigen gezichtsveld te kijken. Hoe belangrijk is MaS? Wat brengt het voor jou als leerling? Waarom zou je als organisatie meedoen?

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

MDT is voor jongeren van 14 tot 27 jaar. Bij het MDT-project zet je je vrijwillig in voor een maatschappelijke organisatie. Je draagt bij aan een sterkere samenleving en leert hier tegelijkertijd enorm veel van. Je bouwt aan je cv, leert nieuwe mensen kennen en hebt een leuke en leerzame tijd. Ook is MDT een goede voorbereiding op of verrijking van je studie of (toekomstige) baan. Je komt regelmatig samen met andere MDT’ers en krijgt ondersteuning en trainingen vanuit Vrijwilligerspunt. Na het afronden van de MDT ontvang je een Europees erkend certificaat. Nieuwsgierig geworden?

Jongerenpanel

Kom jij uit de gemeente Stede Broec, Enkhuizen of Drechterland en wil jij meer betrokken zijn bij jouw gemeente? Nadenken over onderwerpen als duurzaamheid, cultuur, alcoholgebruik of bijvoorbeeld de corona-aanpak van jouw lokale vereniging? Dan is het jongerenpanel van de SED-gemeenten misschien iets voor jou! We komen maandelijks bij elkaar om na te denken over vraagstukken vanuit de gemeenten, lokale organisaties en verenigingen. Daarnaast kun je helpen met het organiseren van of ondersteunen bij lokale activiteiten. Zo kun jij je steentje bijdragen aan jouw gemeente, doe je waardevolle ervaring op, bouw je aan je netwerk en CV en doe je gelijk iets goed voor jezelf én een ander! Meer informatie nodig? Klik op onderstaande button!

Blijf op de hoogte van Jong Westfriesland in Actie. Vraag de nieuwsupdate aan!

En volg ons op social media! (Klik in de blauwe balk op het icoontje)

Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Dit is het team van Jong Westfriesland in Actie

Anouschka Timm[email protected]MaS
0229-216499
06-29372613
Klaas-Jan Groot[email protected]Administratie MaS
0229-216499
Fleur Neefjes[email protected]Jongerennetwerk / MDT
0229-216499
06-82651230
Karlijn Schouten[email protected]Jongerenpanel SED, Maatschappelijke Diensttijd
0229-216499
06-82141279
Wisse Dudink[email protected]Jongerenpanel Hoorn
0229-216499
06-82655112

Partners van Jong Westfriesland in Actie