In West-Friesland zijn veel vrijwilligersorganisaties actief. Elke organisatie heeft zijn eigen deskundigheid, maar ook zijn eigen opleidingsbehoeften. Het Vrijwilligerscollege is hiervoor het centrale digitale knooppunt. Vrijwilligers, mantelzorgers, alle West-Friese of op West-Friesland gerichte organisaties kunnen hier hun kennis met elkaar delen. Het Vrijwilligerscollege biedt een breed, gevarieerd en kwalitatief goed scholingsaanbod.

Zo werkt het vrijwilligerscollege:

Het Vrijwilligerscollege richt zich op de gemeenten: Enkhuizen, Drechterland, Hoorn, Medemblik, Opmeer en Stede Broec.

  • Maatschappelijke organisaties die opleidingen organiseren, plaatsen hun opleiding op de website. Vaak zijn de opleidingen alleen bedoeld voor de vrijwilligers van de eigen organisatie. Door ook andere mensen toe te laten, zullen de cursussen sneller vol zijn en efficiënter benut worden. Door dit tegen betaling te doen, kunnen organisaties hun financiële middelen aanvullen. Maar er zijn ook gratis cursussen.
  • Vrijwilligers en andere geïnteresseerden kunnen zich via de website inschrijven voor de opleiding. Ervaringen worden uitgewisseld en deskundigheid wordt breder gedeeld.
  • De cursussen zijn heel verschillend en worden soms gegeven door professionals en soms door vrijwilligers *.* Ben je goed in wat je doet als vrijwilliger en zou je jouw kennis of speciaal talent kunnen delen met anderen? Als vrijwilliger kun je een workshop geven. Voorbeeld van een workshop door een vrijwilliger: een vrijwilliger van een voetbalkantine geeft een workshop kantine-beheer. Of een mantelzorger laat zien hoe je iemand in een rolstoel het beste helpt. Een ander voorbeeld is een jongere die vrijwilligers leert hoe ze ouderen, stap voor stap, social media kunnen uitleggen. Lijkt jou dit ook wel wat? Neem dan contact op met Miranda Zwart.


cursusaanbod

Er is een breed cursusaanbod van alles wat een vrijwilliger, organisatie of mantelzorger nodig heeft om zijn werk op een veilige en deskundige manier te doen. Het volledige cursusaanbod is hier te bekijken. Alle Westfriese non-profitorganisaties kunnen hun opleidingsaanbod plaatsen op de cursusagenda, bel of mail hiervoor naar Vrijwilligerspunt: 0229-216499 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 


Het Vrijwilligerscollege wordt mede mogelijk gemaakt door het Kansfonds.

logo Kansfonds

Voor meer informatie en ideeën:

Contactpersoon: Miranda Zwart

Telefoon: 0229 – 216499

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com

Meld je aan voor het laatste nieuws