Volop verdieping tijdens Vrijwilligersfestival West-Friesland op het SG Newton in Hoorn
Op donderdag 16 februari hebben ruim honderd vrijwilligers het Vrijwilligersfestival bezocht op scholengemeenschap Newton in Hoorn. Uitgangspunt van het festival was kennismaken en kennis delen voor vrijwilligers en organisaties.Tijdens het festival volgden vrijwilligers en organisaties colleges, workshops en ‘ kennistafels’. 
Dit zijn gesprekken met een klein aantal deelnemers, over verschillende onderwerpen. Van ‘nee’ zeggen als je je overvraagd voelt, tot ‘ hoe blijf ik mij als vrijwilliger ontwikkelen?’Ook gaven deskundigen tijdens een ‘speeddate’ antwoord op vragen over allerhande thema’s in het vrijwilligerswerk.Het was een festival waarbij de verdieping van het vak werd opgezocht. Er heerste een ontspannen sfeer, de deelnemers waren geconcentreerd met de onderwerpen bezig en dachten volop mee. Leerlingen van het Newton waren de perfecte gastheer- en vrouw en zorgden voor een heerlijke maaltijd.


Vrijwilligersfestival

Uit de evaluaties bleek dat de deelnemers het festival als heel waardevol hebben beschouwd. Bijgevoegd nog een aantal handouts van de presentaties en aanvullende informatie:

De Kracht van Vrijwilligerswerk
Joost van Alkemade
Workshop Grenzen stellen
Carlo Tamis
Presentatie Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (MVV)
Loek Stam
Compacte factsheet alternatieve fondswerving
Simone Botman
Informatie over de ANBI
Simone Botman
Iedereen heeft een talent
Corine Buijs
Zichtbaarheid stichtingen en verenigingen
Annemieke Hageman
Omgaan met autisme
Andy van den Berg

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com

Meld je aan voor het laatste nieuws