Informatie

Informatie

Bedrijven willen vaak "iets" doen in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Non-profit organisaties uit de regio, die werken met vrijwilligers, hebben behoefte aan hulp op allerlei gebied.

Om deze partijen op een leuke en effectieve manier bij elkaar te brengen organiseert Vrijwilligerspunt eens per jaar een evenement:de Westfriese Beursvloer. Dit jaar is de Westfriese Beursvloer op donderdag 23 November as. en zijn wij te gast in de gemeente Medemblik.

Hoe werkt zoiets?

Op de Beursvloer komen vragende en aanbiedende partijen elkaar tegen en “handelen” zonder een euro uit te geven. “Hoekmannen” zijn aanwezig om te bemiddelen.

Het handelen vindt plaats in vier hoeken:

Icoon voor de sectie kennis en kunde

Voorbeeld:
Toneelgroep zoekt regisseur

Voorbeeld:
Basisschool zoekt klussers

Icoon voor de sectie klussen
Icoon voor de sectie Mensen voor Mensen

Voorbeeld:
Stichting zoekt uitje voor vrijwilligers

Voorbeeld:
Zangkoor zoekt drukwerk om hun concert te promoten

Icoon voor de sectie Middelen en materialen

Het is 16.30 uur, de gong gaat.

Maatschappelijke organisaties presenteren hun vraag, en zoeken naar het bedrijf dat spullen, adviezen of menskracht in de aanbieding heeft. Ze bieden een tegenprestatie aan, bijvoorbeeld een zelfgebakken taart, een rondleiding op de kinderboerderij enz.

Bedrijven kijken rond welke organisatie of vraag het beste bij hun aanbod past. Bedrijven (en ook gemeenten en serviceclubs) kunnen tevoren online de vragen van maatschappelijke organisaties zien, en hun aanbod hierop afstemmen. Bedrijven kunnen ook zelf een aanbod doen. Wij van Vrijwilligerspunt weten wat speelt in organisaties en kunnen helpen bij het formuleren van een aanbod.

Wanneer een bedrijf op de beursvloer een passend aanbod heeft op een vraag van een organisatie, vullen zij samen een matchformulier in. De match wordt gemaakt en meteen schriftelijk vastgelegd. De notaris tekent mee.

17:30 uur, de gong gaat weer.

De beursvloer is gesloten. Nog geen match gemaakt? Onder het genot van een hapje en een drankje gaat het netwerken gewoon door en proberen we de perfecte match alsnog te maken. Ook horen we dan hoeveel matches er die dag gemaakt zijn.

Je hoeft niet te wachten op de eerstkomende Westfriese Beursvloer. Je kunt via deze link in contact komen met de Westfriese Uitdaging, een andere manier van matchen voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Actueel

Actueel

5-7-2017 De datum voor de achtste Westfriese Beursvloer is bekend. Noteer 23 november in uw agenda. We zijn te gast in de gemeente Medemblik. Alvast aanmelden of meer informatie? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij houden u op de hoogte.

Contact

Contact

Heeft u nog een vraag of wilt u meer informatie, kijk dan ook op het tabblad Aanmelden of neem contact met ons op.

Telefoon: 0229-216499
Contactpersonen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Brigitta Posch

Vragen

Vragen

Hieronder treft u de vragen van de stichtingen en verenigingen aan. Deze vragen zijn opgedeeld in vier categorieën: Mensen voor Mensen, Klussen, Kennis & Kunde en Middelen en Materialen. Wilt u uitleg hebben over de categorieën, kijk dan op het tabblad ‘Geslaagde matches en voorbeelden.’ Wilt u uw eigen vragen opsturen, dan kan dat via het tabblad Aanmelden

Kennis en Kunde

Klussen

Mensen voor Mensen

Middelen en Materialen

Aanbod

Aanbod

Alle bedrijven in West-Friesland kunnen zich aanmelden voor de Beursvloer. Non-profit organisaties zijn op zoek naar hulp op gebied van menskracht, advies, kennis en middelen & materialen. Je kunt met jouw bedrijf een of meer aanbiedingen doen die je graag op de Beursvloer wil verhandelen. Is het voor jou de eerste keer dat je mee wilt doen met de maatschappelijke beursvloer? Dan wil je vast weten wat er gebeurt en wat er van je wordt verwacht. Kijk onder het tabblad Informatie of op twee minuten. Dan heb je (bijna) alle antwoorden. Je kunt ons ook bellen of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meedoen? Ga dan naar het onderstaande formulier in. Heb je een duidelijk aanbod voor ogen dan kun je dat in het formulier aangeven. Nog geen duidelijk plan? Geef je toch alvast op, wij nemen contact met je op en denken mee over jouw aanbod.

Bedrijven formulier aanbod aanmelden

Aanmelden

Vraag aanmelden (non-profit organisaties)

Alle non-profitorganisaties in West-Friesland kunnen zich aanmelden voor de beursvloer. Onder non-profit organisaties scharen wij alle clubs, stichtingen, verenigingen, scholen, ziekenhuizen, verzorgingshuizen e.d. die werken met vrijwilligers. U kunt maximaal drie vragen stellen die u graag op de beursvloer onder de aandacht wilt brengen. Meer weten wat u kunt verwachten? (Bijna) alle informatie ziet u in twee minuten.

Toch nog vragen? Neem dan persoonlijk contact op met Helen Sijm of Brigitta Posch (0229-216499 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Dit jaar worden alle deelnemende organisaties uitgenodigd voor een workshop. Belangrijk is dat u deze workshop volgt. U leert zichzelf in een 'elevator pitch' te presenteren, uw vraag/vragen te concretiseren. U komt dan goed beslagen ten ijs en heeft dan een grotere kans van slagen!

Non-profit organisaties formulier vraag aanmelden

Inspiratie

Inspiratie

Donderdag 17 november 2016 vond in het RSG Enkhuizen de zevende Westfriese Beursvloer plaats.

Alle foto’s kun je bekijken en downloaden via deze link. Univé Hollands Noorden maakte een promofilm over de beursvloer en hun matches.

Volg onze Facebook voor de uitgevoerde matches en de bijbehorende tegenprestaties.
Facebook Westfriese Beursvloer

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com

Meld je aan voor het laatste nieuws