Basistraining voor taalvrijwilligers

Datum: dinsdag 21 april 13:30

Locatie: Vrijwilligerspunt, Maelsonstraat 20
Opslaan:  

Taalhuis Westfriesland wil zo veel mogelijk mensen helpen die beter willen leren lezen, schrijven of spreken. Taalvrijwilligers spelen hierbij een belangrijke rol. Natuurlijk willen wij dat elke vrijwilliger goed voorbereid aan de slag kan gaan. Taalhuis organiseert regelmatig trainingen voor taalvrijwilligers.

Deze training bestaat uit drie of vier dagdelen. Of je drie of vier dagdelen volgt is afhankelijk van het soort vrijwilligerswerk dat je gaat doen. Ga je vooral spreken met een deelnemer? Of ook lezen en schrijven? Of ga je met een groepje aan de slag? In overleg besluit je welke training het beste bij je past.

Tijdens de training staan we stil bij allerlei verschillende zaken die komen kijken bij het begeleiden van iemand die beter wil spreken, lezen of schrijven. Hoe ziet die doelgroep er precies uit? Wat kan ik verwachten? Welke materialen zijn er beschikbaar om mee aan de slag te gaan? Hoe geef ik op een prettige manier feedback? Hoe is het om maatje te zijn van iemand?

Na de training kun je goed voorbereid aan de slag. Uiteraard kun je met al je vragen terecht bij de trainer, ook als je eenmaal begonnen bent.

Deze training is onderdeel van een reeks, bestaande uit 4 middagen: 31 maart, 7, 14 & 21 april . Alle 4 de trainingen starten om 13.30 uur en duren tot 16.30 uur.

AANMELDEN EN MEER INFORMATIE

Wil je meer informatie of je aanmelden voor een training? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0229-216499, je kunt vragen naar Precilla Boltjes.

Trainingen worden gedurende het hele jaar georganiseerd, je kunt dus meestal snel instromen.

 

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99