Voor vrijwilligers, maar ook voor mantelzorgers is een aantal online cursussen ontwikkeld. Sommige van deze cursussen worden afgesloten met een certificaat.

Verantwoord Alcohol Schenken voor barvrijwilligers (IVA)

Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk!
Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kan ook digitaal gevolgd worden. De Instructie Verantwoord Alcoholschenken bestaat uit twee delen. Een informatief gedeelte en een test van je kennis. Wanneer je de test met 30 vragen gehaald hebt krijg je via de mail een certificaat die je zelf kan printen en aan de organisatie geven. De organisaties moet bij een controle kunnen aantonen dat de barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd.

www.vrijwilligerswerkacademie.nl

Verkeersregelaars bij evenementen

De E-learning module Instructie Evenementenverkeersregelaar vervangt de klassikale instructie welke door de politie door het hele land werd gegeven. De Instructie is een initiatief van SVNL en Politieacademie en wordt mede mogelijk gemaakt door NOC*NSF, Atletiekunie, KNBLO, KNMV, KNSB, KNVB, KNWU, NTFU, en NWB.

www.verkeersregelaarsexamen.nl

Dementie De Baas!

DementieDeBaas! is een cursus op internet voor mantelzorgers van mensen met dementie die het gevoel hebben dat zij de situatie niet de baas zijn en zich door de zorg belast voelen. In de cursus leert u onder andere hoe u om kunt gaan met probleemgedrag, hoe belangrijk het is tijd voor uzelf te nemen, hoe u uw grenzen aangeeft en hoe u hulp kunt vragen. In deze cursus gaat u zelfstandig aan de slag om meer grip te krijgen op de situatie. U wordt hierbij persoonlijk begeleid door een professionele hulpverlener.

www.dementiedebaas.nl/cursus/informatie_over_de_cursus

Vrijwilligers Vinden en Binden

In deze cursus leer je stap voor stap hoe je de werving en begeleiding van vrijwilligers aan kunt pakken. De cursus bestaat uit een interactief videoprogramma en een persoonlijk plan van aanpak. Hiervoor dien je een inlogcode aan te maken.

www.vrijwilligerswerkacademie.nl

Zorgleren

U bent zorgvrijwilliger of mantelzorger en loopt aan tegen het doen van zorghandelingen. Verzorging die vanzelfsprekend lijkt, maar om bij een ander te doen een andere aanpak vergt. In korte instructiefilmpjes krijgt u een stukje theorie en daarna de praktijkvoorbeelden. Voor deze trainingen geldt geen specifieke vooropleiding, maar zijn op MBO 2 of 3 niveau. U betaalt een bijdrage voor het volgen van de trainingen.

mondverzorging
verzorgend wassen
omgaan met dementie

Fysieke belasting in de zorg

In deze gratis e-learning krijgt u aan de hand van 20 vragen basiskennis aangereikt over fysieke belasting in de zorg. De e-learning leert u over de opbouw van uw rug, principes van ergonomisch werken, 5 Mobiliteitsklassen en Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting. Ook krijgt u hulpmiddelen aangereikt om overbelasting te voorkomen. Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zorg verleent aan cliënten met een mobiliteitsbeperking. Na deze basismodule kunt u ook de andere modules over fysieke belasting volgen zoals ‘Actieve en passieve zit’ en ‘Manoeuvreren en Werken met glijzeilen’.

Fysieke belasting in de zorg

Online Webinars

Webinars zijn live online presentaties, die je kunt volgen op je eigen computer. Tijdens het webinar kun je vragen stellen aan de spreker. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een headset of oortjes voor het geluid. Movisie Academie biedt webinars aan waar je live bij kunt aansluiten. De webinars die al hebben plaatsgevonden kun je online terugkijken.

www.movisieacademie.nl

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99