Voor vrijwilligers en mantelzorgers is een aantal online cursussen (e-learning) ontwikkeld. Sommige van deze cursussen worden afgesloten met een certificaat.

Fondsenwerving

Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? In deze online training wordt uitgelegd hoe fondsenwerving een succes wordt.
Wilt u meer weten? Tijdens onze workshop fondsenwerving krijgt u hierover meer informatie. Voor een overzicht van beschikbare fondsen klikt u hier .

Volg de training online via: www.vsbfonds.nl.

Humanitas trainingen voor vrijwilligers

Als je vrijwilligerswerk doet, neem je natuurlijk ook altijd jezelf mee. Jouw kennis en de manier waarop je met mensen en emoties omgaat, zijn uniek voor jou. Hoe zet je die kwaliteiten het best in als vrijwilliger? Deze zes online trainingen geven je nuttige handvatten. Zo kun je met nog meer plezier en zelfvertrouwen je vrijwilligerswerk doen. Het gaat om korte trainingen die iedereen kan volgen en die ook nuttig kunnen zijn voor iedereen die mantelzorger is.

Volg de training online via: www.humanitas.nl.

Zorgen over een kind, en nu

Uit een behoeftepeiling onder ruim 500 vrijwilligers blijkt dat meer dan 70% zich wel eens zorgen maakt over een kind, maar niet altijd weet wat te doen. Ze zien het als hun taak om actie te ondernemen bij een ‘niet pluis’ gevoel, maar geven ook aan dat lastig te vinden. 80% van de vrijwilligers heeft aangegeven hier graag meer over te willen leren. Deze reacties hebben als basis gediend voor de online cursus Zorgen over een kind, en nu. Wilt u meer weten? Tijdens onze training “In veilige handen” krijgt u hierover meer informatie.

Volg de training online via: www.augeo.nl.

Verantwoord Alcohol schenken voor barvrijwilligers

Om als barvrijwilliger aan de slag te kunnen, moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. U moet minimaal 16 jaar zijn en de Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) gevolgd hebben. Deze instructie kan ook digitaal gevolgd worden. De IVA bestaat uit twee delen: een informatief gedeelte en een kennistest. Wanneer u de test van 30 vragen met succes hebt afgelegd, ontvangt u een certificaat per mail. Dit certificaat geeft u aan de organisatie waar u aan de slag gaat als barvrijwilliger. Organisaties moeten bij een controle kunnen aantonen dat hun barvrijwilligers de IVA hebben gevolgd.

Volg de training online: www.vrijwilligerswerkacademie.nl.

Verkeersregelaar bij evenementen

De e-learning Instructie Evenementenverkeersregelaar is een initiatief van Stichting Verkeersregelaars Nederland en de Politieacademie. U kunt zich hier registreren voor de training: www.verkeersregelaarsexamen.nl.

DementieDeBaas!

DementieDeBaas! is een cursus op internet voor mantelzorgers van mensen met dementie, die het gevoel hebben dat zij de situatie niet de baas zijn en zich door de zorg belast voelen. In de cursus leert u:

  • Hoe u om kunt gaan met probleemgedrag.
  • Hoe belangrijk het is om tijd voor uzelf te nemen.
  • Hoe u uw grenzen aangeeft en hoe u hulp kunt vragen.

U gaat zelfstandig aan de slag om meer grip te krijgen op de situatie. Hierbij wordt u persoonlijk begeleid door een professionele hulpverlener. Lees meer: www.dementiedebaas.nl/cursus/informatie_over_de_cursus.

Vrijwilligers vinden en binden

In deze cursus leert u stap voor stap hoe u de werving en begeleiding van vrijwilligers aan kunt pakken. De cursus bestaat uit een interactief videoprogramma en een persoonlijk plan van aanpak. Volg de online training: www.vrijwilligerswerkacademie.nl.

Zorgleren

U bent zorgvrijwilliger of mantelzorger en loopt aan tegen het doen van zorghandelingen. Verzorging die vanzelfsprekend lijkt, maar om bij een ander te doen een andere aanpak vergt. In korte instructiefilmpjes krijgt u uitleg met praktijkvoorbeelden. Deze trainingen zijn op MBO 2 of 3 niveau. U betaalt een bijdrage voor het volgen van de trainingen. Voorbeelden: Mondverzorging, Verzorgend wassen en Omgaan met dementie.

Fysieke belasting in de zorg

In deze gratis e-learning krijgt u aan de hand van 20 vragen basiskennis aangereikt over fysieke belasting in de zorg. De e-learning leert u over de opbouw van uw rug, principes van ergonomisch werken, 5 Mobiliteitsklassen en Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting. Ook krijgt u handvatten aangereikt om overbelasting te voorkomen. Deze e-learning is voor iedereen, die zorg verleent aan mensen met een mobiliteitsbeperking. Na deze basismodule kunt u ook de andere modules over fysieke belasting volgen zoals ‘Actieve en passieve zit’ en ‘Manoeuvreren en Werken met glijzeilen’. U vindt de training hier: Fysieke belasting in de zorg.

Online webinars

Webinars zijn live online presentaties. Tijdens het webinar kunt u vragen stellen aan de spreker. Het enige wat u nodig heeft is een computer, laptop of tablet, een werkende internetverbinding en een headset of oortjes voor het geluid. Movisie Academie biedt interessante webinars aan waar u live bij kunt aansluiten. De webinars die al hebben plaatsgevonden, kunt u online terugkijken. Lees meer: www.movisieacademie.nl.

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99