Bij elkaar brengen van vrijwilligersorganisaties en bedrijven in de regio. Daar zijn we goed in! We doen dat bijvoorbeeld door het organiseren van congressen. Wij organiseren deze congressen in opdracht, maar ook op eigen initiatief. Wij zetten graag onze kennis, kunde en netwerk voor u in.

Een paar voorbeelden waar we trots op zijn:

  • 'Meer voor Elkaar', een congres voor gemeente Medemblik. Centraal stond de vraag: Hoe ondersteunen we organisaties in het vinden van andere mogelijkheden om activiteiten te kunnen realiseren en andere bronnen van (financiële) middelen aan te boren. Aanwezig waren wethouders, burgemeester en beleidsambtenaren van de gemeente en de betrokken maatschappelijke organisaties. Er was een gastspreker, Juul Martin, er was een netwerklunch en waren workshops.
  • 'Kansen zien is kansen grijpen', een mini congres voor gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Non-profit organisaties bespraken actuele struikelblokken voor organisaties. Er waren workshops over netwerken, gebruik maken van maatschappelijk betrokken bedrijven en creatief denken. En volop gelegenheid tot netwerken.
  • ‘Het Vrijwilligerscongres' voor gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland.Aan bod kwamen de betekenis en waarde van vrijwilligerswerk in deze tijd. Daarnaast waren het handig inspelen op trends en ontwikkelingen in vrijwilligerswerk een speerpunt. Gedurende het congres konden de bezoekers deelnemen aan interactieve workshops, praktische tips. Ook vonden er informatieve lezingen door Ella Vogelaar en Marike Kuperus plaats.

Een congres organiseren?

Heeft u ideeën over een onderwerp voor een congres? Wilt u een congres door ons laten organiseren? Neem dan contact op met Vrijwilligerspunt.

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99