Vrijwilligerspunt is gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van vrijwilligersorganisaties en bedrijven in de regio. Eén van de manieren waarop wij dat doen is het organiseren van congressen, in opdracht, of op eigen initiatief. Wij hebben de expertise en de netwerken.

Een paar voorbeelden:
Het congres 'Meer voor Elkaar' voor de gemeente Medemblik: hoe ondersteunen we organisaties in het vinden van andere mogelijkheden om activiteiten te kunnen realiseren en andere bronnen van (financiële) middelen aan te boren. Aanwezig waren wethouders, burgemeester en beleidsambtenaren van de gemeente, en de betrokken maatschappelijke organisaties. Er was een gastspreker, Juul Martin, er was een netwerklunch en waren workshops.

Het mini-congres 'Kansen zien is kansen grijpen' voor de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland: non-profit organisaties bespraken actuele struikelblokken voor organisaties. Er waren workshops over netwerken, gebruik maken van maatschappelijk betrokken bedrijven en creatief denken. En volop gelegenheid tot netwerken.

Het 'Vrijwilligerscongres' voor de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland.

Onderwerpen waren:

  • De betekenis en waarde van vrijwilligerswerk in deze tijd
  • Laatste trends en ontwikkelingen in vrijwilligerswerk, en hoe speel je hierop in.

Er waren interactieve workshops, praktische tips en informatieve lezingen door Ella Vogelaar en Marike Kuperus.

Hebt u ideeën over een onderwerp voor een congres? Wilt u door ons een congres laten organiseren? Neem dan contact op met Vrijwilligerspunt

Telefoon: 0229 21 64 99
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99