Informatie

De 10 editie van de Westfriese Beursvloer wordt gehouden op 28 november 2019 bij Schouwburg Het Park in Hoorn.

Deze mooie locatie is het resultaat van een beursvloermatch in 2018.

Informatie

Bedrijven willen vaak "iets" doen in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Non-profit organisaties uit de regio hebben behoefte aan hulp op allerlei gebied.Om deze partijen op een leuke en effectieve manier bij elkaar te brengen organiseert Vrijwilligerspunt eens per jaar een groot evenement: de Westfriese Beursvloer. Dit jaar is de Westfriese Beursvloer op donderdag 22 November as. en zijn wij te gast bij Rabobank West-Friesland.

Hoe werkt de beursvloer?

Op de Beursvloer komen vragende en aanbiedende partijen elkaar tegen en “handelen” zonder een euro uit te geven. “Hoekmannen” zijn aanwezig om te bemiddelen. Het handelen vindt plaats in vier hoeken:

Icoon voor de sectie kennis en kunde

Voorbeeld:
Toneelgroep zoekt regisseur

Voorbeeld:
Basisschool zoekt klussers

Icoon voor de sectie klussen
Icoon voor de sectie Mensen voor Mensen

Voorbeeld:
Stichting zoekt uitje voor vrijwilligers

Voorbeeld:
Zangkoor zoekt drukwerk om hun concert te promoten

Icoon voor de sectie Middelen en materialen

Het is 16.15 uur, de gong gaat.

Maatschappelijke organisaties presenteren hun vraag en zoeken naar het bedrijf met een passend aanbod. Denk daarbij aan spullen, adviezen of menskracht. De organisaties bieden een tegenprestatie aan, zoals zelfgebakken taart, een rondleiding op de kinderboerderij, etcetera.

Bedrijven kijken rond welke organisatie of vraag het beste bij hun aanbod past. Bedrijven (en ook gemeenten en serviceclubs) kunnen vooraf de vragen van maatschappelijke organisaties online inzien en hun aanbod hierop afstemmen. Bedrijven kunnen ook zelf een aanbod doen. Vrijwilligerspunt weet wat speelt en kan helpen bij het formuleren van een aanbod.

Wanneer een bedrijf op de beursvloer een passend aanbod heeft op een vraag van een organisatie, vullen zij samen een matchformulier in. De match is gemaakt en wordt meteen schriftelijk vastgelegd. De notaris tekent mee.

17:15 uur, de gong gaat weer.

De beursvloer is gesloten. Nog geen match gemaakt? Geen zorgen. Onder het genot van een hapje en een drankje, gaat het netwerken gewoon door en proberen we de perfecte match alsnog te maken. Ook horen we dan hoeveel matches er die dag gemaakt zijn.

Westfriese uitdaging

De Beursvloer vindt ieder jaar in november plaats. Wilt u niet wachten? Bezoek dan de Westfriese Uitdaging, een andere manier van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Actueel

Actueel

21-6-2018 De datum voor de negende Westfriese Beursvloer is bekend. Noteer 22 november 2018 in uw agenda. We zijn te gast bij de Rabobank in Zwaagdijk-Oost. Alvast aanmelden of meer informatie? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij houden u op de hoogte.

Contact

Contact

De Maatschappelijke beursvloer is een initiatief van Vrijwilligerspunt.

Telefoon: 0229-216499
Contactpersonen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Brigitta Posch

Vragen

Vragen

Hieronder treft u de vragen van de stichtingen en verenigingen aan. Deze vragen zijn opgedeeld in vier categorieën: Mensen voor Mensen, Klussen, Kennis & Kunde en Middelen en Materialen. Wilt u uitleg hebben over de categorieën, kijk dan op het tabblad ‘Geslaagde matches en voorbeelden.’ Wilt u uw eigen vragen opsturen, dan kan dat via het tabblad Aanmelden

De volgende non-profitorganisaties zijn er in ieder geval bij op 22 november. Hun vragen vindt u hieronder.

Kennis en kunde

Hoe wandelen wij verder?

De Sportwandelschool zou graag ondersteuning willen voor het doorstarten van de wandeltrainingen in Westfriesland.

Website advies

De VertelTuin zoekt hulp bij de ontwikkeling van de website.

Sprekers gezocht

Team Sportservice organiseert regelmatig deskundigheidsbevordering bijeenkomsten voor sportverenigingen. Wij zijn op zoek naar sprekers die vanuit hun eigen expertise de verenigingen iets bij kunnen brengen tijdens deze bijeenkomst(en).

Wie helpt de Huiskamer van Enkhuizen aan een doorbraak….?

De Huiskamer van Enkhuizen zoekt hulp bij het verder ontwikkelen en uitbouwen van de huidige website. Tegenprestatie: in de Huiskamer van Enkhuizen om de koffie komen met eigen gebakken appeltaart erbij, of Stoofperen schillen en gekookt bij u afleveren, of Koekjes bakken en feestelijk voor u inpakken.

Wie helpt de Huiskamer van Enkhuizen aan een doorbraak….?

De huiskamer van Enkhuizen zoekt hulp bij ontwikkelen promotiemateriaal/reclamebord. Tegenprestatie: in de Huiskamer van Enkhuizen om de koffie komen met eigen gebakken appeltaart erbij, of Stoofperen schillen en gekookt bij u afleveren, of Koekjes bakken en feestelijk voor u inpakken.

Handige Harry

Stichting In het Zadel zoekt een electricien. Tegenprestatie: een appeltaart of paardrijden!

Computerkennis

Stichting In het Zadel zoekt iemand die kan helpen bij onderhoud computer. Tegenprestatie: een appeltaart of paardrijden!

Meer bekendheid

EHBO team StedeBroec zoekt media aandacht, bijvoorbeeld vaste kolom in de krant: EHBO is in de samenleving onmisbaar, maar wat weten we nu eigenlijk van/over EHBO? Tegenprestatie: Reanimatie training voor 6 personen, Controle van de EHBO koffer.

MVO: hoe kom je binnen?

Nu de economie weer aantrekt willen steeds meer bedrijven iets doen met maatschappelijk verantwoord ondernemen. De sociale werkplaats van Stichting Unu Pikin (Suriname) zou een goede partner zijn om die MVO-doelen te bereiken. Maar hoe weten we welke bedrijven we kunnen benaderen…. hoe kom je binnen? Tegenprestatie: voor raad en advies: een Surinaams snackpakket; Voor een MVO-partnerschap: een Super Surinaams Snackpakket. En vermelding op fb, website en/of nieuwsbrief.

Unu Piwie????

Om te werken aan de naamsbekendheid van Stichting Unu Pikin (voor mensen met een beperking in Suriname), en donateurs binnen te halen en te behouden is mooi reclamemateriaal nodig: t-shirtjes voor de vrijwilligers, petjes met logo, spandoeken, flyers, etc. Ook verspreiding van Nieuwsbrieven en bedankbrieven hoort bij een goed pr-beleid. Wie kan ons helpen? Tegenprestatie: van een Surinaams snackpakket tot een Super Surinaams Snackpakket. En vermelding op fb, website en/of nieuwsbrief.

Social media expert

PR-ondersteuning om ‘Kleurenblind denken’ te verspreiden. ‘Kleurenblind denken’ is van meerwaarde voor mensen met psychische problemen (o.a. bij angsten, depressies, seksueel misbruik e.d.) Ik zoek manieren om de jeugd(zorg) via social media te bereiken. Wie kan mij helpen? (www.kleurenblinddenken.nl). Als tegenprestatie kunt u diverse workshops volgen (Reiki, Mandala, klankschalen) of een lezing.

Oprichting stichting

Oprichten Stichting 'Kleurenblind denken' i.v.m. hiaat in de psychologie. Mensen zijn vaak bezig met wát zij denken maar niet met hóe zij denken. Dit hiaat veroorzaakt veel onnodig leed. Met lezingen/denklessen 'Kleurenblind denken' geef ik informatie over de werking van het denkproces. Voor het aanvragen van projectsubsidie is echter een Stichting nodig. (www.kleurenblinddenken.nl). Als tegenprestatie kunt u diverse workshops volgen (Reiki, Mandala, klankschalen) of een lezing.

Vertalers gezocht

Hindi en Engelse vertaling van het boekje ‘Kleurenblind denken’ (A5 40 blz.). Met het sprookje ‘Kleurenblind denken’ wordt informatie gegeven over de inhoud en werking van het denkproces. Ook wordt uitgelegd hoe het brein de tijd ervaart en welke invloed dat heeft op het leven. De info is van meerwaarde in het onderwijs en een eye-opener voor professionals. Naast de Nederlandse versie mag de Hindi en Engelse vertaling dan ook niet ontbreken. (www.kleurenblinddenken.nl). Als tegenprestatie kunt u diverse workshops volgen (Reiki, Mandala, klankschalen) of een lezing.

Opperdoezer ronde oogstfeest

De Westfriese tafel komt volgend jaar naar Opperdoes. Er wordt een diner klaargemaakt van Westfriese producten, van dichtbij geleverd dus duurzaam. Vrijdag een 4-gangen diner voor VIPS en zaterdag een 3-gangen diner. Iedereen krijgt de gelegenheid om een plek aan tafel te reserveren. Wie ontwerpt een mooi logo voor dit feest? Tegenprestatie: een plek voor twee personen aan de Westfriese tafel om lekker mee te eten.

Wie promoot de aardappel?

De Westfriese tafel komt volgend jaar naar Opperdoes. Er wordt een diner klaargemaakt van Westfriese producten, van dichtbij geleverd dus duurzaam. Vrijdag een 4-gangen diner voor VIPS en zaterdag een 3-gangen diner. Iedereen krijgt de gelegenheid om een plek aan tafel te reserveren. Een uitgebreid persbericht voor meer bekendheid is erg welkom. Wie helpt? Tegenprestatie: een plek voor twee personen aan de Westfriese tafel om lekker mee te eten.

De ‘levende’ bakker heeft hulp nodig van narrowcasting

Doordat het Bakkerijmuseum een ‘werkend’ museum is, oud-bakkers demonstreren baktechnieken, zijn dit de punten waar bij drukte bezoekersstromen blijven staan. Om meer spreiding binnen het museum te creëren en naast de ‘levende’ bakker gebruik te maken van een vernieuwende manier van presenteren zouden we bij de takkenbosoven graag gebruik maken van narrowcasting. Een kort en sprekend filmpje IN de oven die levensecht laat zien hoe de oliebrander gebruikt wordt voor het gebruiksklaar maken van deze oven. Wij hebben deze kennis (nog) niet, wel het beeldmateriaal, kunt u dit voor ons in elkaar zetten? Dan nodigen wij uw personeel uit voor een workshop bonbons maken (elke 2e gratis)

Beheerder wil communiceren

Beheerder Museumboerderij West-Frisia wil niet alleen gelijk hebben, maar ook graag gelijk krijgen en daarom beter communicatieve vaardigheden ontwikkelen. Als u kunt helpen kunt u eenmalig gratis gebruik maken van onze nieuwe bezoekersruimte voor personeelsuitje of lezing etc.

Geen warmte meer het dak uit!

Museumboerderij West-Frisia wil graag advies over de mogelijkheden om duurzamer te kunnen zijn en niet alle energie letterlijk het dak uit laten vliegen. Als u kunt helpen kunt u eenmalig gratis gebruik maken van onze nieuwe bezoekersruimte voor personeelsuitje of lezing etc.

Accountant

Kringloopwinkel De Dromehof zoekt een accountant voor hulp bij onze administratie.

Waardering vrijwilligers

sv Always Forward zoekt voor haar (en andere) vrijwilligers naar privileges, juist omdat ze 'om niet' bereid zijn een steentje bij te dragen. Wie denkt er met ons mee?

Stageplaats vrijwilligers

sv Always Forward zoekt stagemogelijkheden voor onze studerende vrijwilligers. Of wellicht andersom; kan uw bedrijf stages bij Always Forward faciliteren?

Helpt u ons Stichting Vrienden van de Tulp vorm te geven?

Wij zoeken iemand die een paar uurtjes met ons wil brainstormen over het vormgeven van Stichting Vrienden van de Tulp. Kunt u ons op weg helpen? Dan bieden wij u en uw collega’s een rondleiding bij zorgboerderij de Tulp inclusief koffie met zelfgebakken appeltaart.

Droge plafonds gezocht

Het gebouw van VPV Hoorn heeft 2 natte cellen, totale oppervlakte 30 m2, deze hebben momenteel gipsen plafonds. Deze zouden we graag willen vervangen. Zelf hebben we niet de kennis of het materiaal om dat te realiseren. We zoeken een bedrijf dat ons daarmee zou kunnen helpen. Tegenprestatie: we zetten we mooie foto’s, samen met de naam van het bedrijf, van het eindresultaat op onze website en FB óf bieden voor een dag ons mooie gebouw aan om eens op een andere locatie te vergaderen of een teambuildings-uitje te houden.

Gas(t)vrije Scouts

Wij, als waterscouting VPV Hoorn, willen graag verder verduurzamen. De ambitie is dat we minimaal 50% op ons gasverbruik gaan besparen en de investering binnen 3 tot 5 jaar hebben terugverdiend. We hebben hulp en kennis nodig bij het verminderen van ons gasverbruik. Tegenprestatie: we zetten we mooie foto’s, samen met de naam van het bedrijf, van het eindresultaat op onze website en FB óf bieden voor een dag ons mooie gebouw aan om eens op een andere locatie te vergaderen of een teambuildings-uitje te houden.

Dat lust ik wel!

Wij kunnen hulp gebruiken bij het opzetten en verfijnen van een website van onze jonge Stichting Dat Lust Ik Wel die de jeugd weer in contact brengt met gezonde voeding. Dit doen we door snackgroenten en fruit te leveren aan scholen maar ook door het aanbieden van excursies naar de Noord- Hollandse telers zodat kinderen kunnen zien waar hun eten vandaan komt en hoe het groeit.

Bouwtekening voor het dak boven het hoofd van de gevleugelde vrienden

Wij zijn van kinderboerderij 't Langoortje uit Medemblik. We willen graag voor onze eenden een mooi houten verblijf, voor de nacht, maar ook voor het ophokken ingeval van vogelgriep. We zijn op zoek naar mensen die ons kunnen helpen met het maken van de bouwtekening . Tegenprestatie: 't Langoortje plaatst graag uw bedrijfslogo op het verblijf.

Pisa zoekt Vrienden

Inloophuis Pisa is er voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. We hebben een aparte stichting Vrienden, waarin zowel particulieren als bedrijven ons jaarlijks financieel ondersteunen. We zoeken meer Vrienden! Wilt u ons helpen, bijvoorbeeld door inzetten van uw netwerk, het aantal Vrienden te verhogen? Als tegenprestatie kunnen wij ons mooie huis bieden voor een dagdeel (bijvoorbeeld voor een vergadering).

Klussen

Tuinklussers gezocht

WonenPlus Stede Broec helpt senioren en mensen met een beperking om zo prettig en zelfstandig mogelijk te kunnen blijven wonen en leven. Tijdens NLdoet willen we bij 10 cliënten van onze doelgroep de tuin opknappen. Wij zoeken mensen die willen helpen met het opknappen van de tuinen.

Kappen nou!

De VertelTuin zoekt hulp bij het omzagen van een boom die heel dicht bij het tuintheater staat.

Parkeerplaats mag netter

De VertelTuin zoekt hulp bij het herstellen van de parkeerplaats op 4 kleine plekken.

Zandvervoer

In het ecoterrein in het Streekbos in Bovenkarspel heeft IVN West-Friesland een terrein van 2 ha in ecologisch beheer. Dit terrein is heel belangrijk voor ons als excursiegebied voor natuureducatie voor jong en oud. Voor de bodemverbetering van de zonnigste weide in het Ecoproject is veel zand nodig, ter verhoging van de biodiversiteit in het gebied, dat ter plaatse vermengd moet worden met de grond en de plek moet afgescheiden worden van het pad met een greppel. Wij vragen een kraantje met chauffeur voor het vervoeren van het zand over rijplaten door een stuk Streekbos, over een dam tot op de weide, om de helft van het zand te verspreiden over de hele weide en ondiep te mengen met de bovengrond van de weide. De andere helft van het zand over de hele weide verspreiden en rondom een greppel graven en de laag gemengd zand met de onder liggende zware klei over het zandbed verspreiden. vervolgens de grond te mengen en tot een heuvel vormen. Wij stellen hier tegenover één of meerdere (vaar)excursies onder leiding van ervaren gidsen in en om het Streekbos

Dagbesteding van LeekerweideGroep vraagt werkzaamheden

Dagbestedingsgroep de Reuring in Wognum voert werkzaamheden uit voor bedrijven. Zoals inpak, sticker en vouwwerk. Ze werken al voor bedrijven als het Koffiehuis Hoorn en Zodesign, naar grote tevredenheid. Kunnen wij u ook helpen met werkzaamheden? Groetjes van Meerie, Nanda, Lotte, Arjen, Wout en Chantal.Tegenprestatie: Koek voor bij de koffie

Wie zorgt dat onze rollators weer lopen?

Wilgaerden, locatie Avondlicht zoekt mensen die rollators nakijken en repareren. Tegenprestatie high tea voor medewerkers van organisatie die de klus uitvoert.

Een vlak terrein!

IJsclub Ursem zoekt hulp bij het vlakken van het terrein van de ijsbaan in Rustenburg. Onze tegenprestatie is dat het bedrijf mee mag met de bus met de ijsclub naar ons clubuitje naar Flevonice in Biddinghuizen met 2 personen op 13 januari 2019. Tevens verzorgen wij publicatie in de locale media, De Kogge Express, De Uitkomst, De Eenhoorn en op de facebookpagina van IJsclub Ursem. Er worden voor de jeugdschaatstrainers volgende winter nieuwe jassen aangeschaft en er kan een logo van het bedrijf op geplaatst worden.

Asfaltfabriek zoekt ‘Makeover’!

In 2016 verwierf het Nederlands Stoomachinemuseum een door een stoomlocomobiel aangedreven zogenaamde asfaltfabriek. Vrijwilligers demonstreren de werking aan bezoekers. De onderdelen van de asfaltfabriek en locomobiel ‘Nico’ kunnen een schilderbeurt goed gebruiken, inclusief het aanbrengen van het logo en de naam van ons eigen museum. Tegenprestatie: ontvangst met koffie een privé rondleiding door het museum en een clinic (smeden, stoken). Of u wordt uitgenodigd voor alle jubileumevenementen en de opening van de nieuwe exposities.

Raamzaag zoekt partner voor ‘Droomduet’!

Een van de stoomattracties van het Nederlands Stoomachinemuseum is de raamzaag, aangedreven door een stationaire locomobiel. Op Superstoomdagen wordt de werking gedemonstreerd door met een stoomhijskraan boomstammen in planken te zagen. Het hekwerk rond de raamzaag en de locomobiel ‘Wolf’ kunnen een schilderbeurt goed gebruiken. Tegenprestatie: ontvangst met koffie een privé rondleiding door het museum en een clinic (smeden, stoken). Of u wordt uitgenodigd voor alle jubileumevenementen en de opening van de nieuwe exposities.

Wie waagt een ‘Walsje’?

De stoomwals Cees van het Nederlands Stoomachinemuseum kreeg afgelopen jaar onderhoud intensief onderhoud van vrijwilligers. Voor aanvang van het hoogseizoen wordt de wals weer in elkaar gezet. Daarna mag ook deze dame haar ‘danskunsten’weer vertonen aan bezoekers. Maar dan wel in haar mooiste outfit. Welke ‘bodypainter’ durft het aan? Tegenprestatie: ontvangst met koffie een privé rondleiding door het museum en een clinic (smeden, stoken). Of u wordt uitgenodigd voor alle jubileumevenementen en de opening van de nieuwe exposities.

Het Leger des Heils kan de kleren krijgen!

Onze kledingwinkel in Enkhuizen die al meer dan 35 jaar mensen helpt om ze een waardig gevoel te geven doormiddel van mooie kleding aan te bieden en te verstrekken. Wij willen dit waardig gevoel versterken door de winkel een make-over te geven. De kledingwinkel is 28 vierkante meter. Hiervoor zijn we op zoek naar 3 a 4 mensen die op 15 en 16 Maart 2019 (tijdens NL Doet) willen schuren en verven.

Wie maakt ons weer 'zichtbaar'?

De gevels en de balustrades van Woonzorgcentrum De Zandhove in Spanbroek zijn nodig toe aan een grondige poetsbeurt. Welk bedrijf helpt ons om met hogedrukreinigers de gevel en balustrades weer zichtbaar (en toonbaar) te maken?

Battle4Life zoekt handjes

Op Hemelvaartsdag (30 mei 2019) organiseren we de obstakelrun Battle4Life. De opbrengst van deze run komt ten goede aan Inloophuis Pisa, waar mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden terecht kunnen. We kunnen op deze dag en de opbouwdag ervoor uw hulp gebruiken. O.a. broodjes smeren, obstakels bouwen/afbreken, inschrijving en bemensen van een obstakel. Tegenprestatie: u levert ons handjes, wij bieden startplekken voor de sportievelingen in uw bedrijf.

Kriebelvrij zitten bij zwembad Het Hemmerven

Bij openluchtzwembad Het Hemmerven zijn twee vaste bankjes omgroeid door de coniferen. Dat willen we veranderen. Wie komt ons helpen met het rooien van 7.5m2 coniferen? Tegenprestatie: bekendmaking in dorps- weekbladen en/of op een zaterdag of zondag na 17.00 uur gezellig komen zwemmen en je laten verwennen met een hapje en een drankje.

Pisa viert Kerst

Inloophuis Pisa is er voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Welke schilder wil onze muren van een nieuwe laag verf voorzien? Als tegenprestatie kunnen wij ons mooie huis bieden voor een dagdeel (bijvoorbeeld voor een vergadering).

Dakterras opknappen

’t Stadsplein zoekt handige handjes, om ons kale dakterras om te toveren in een sfeervolle plek. Tegenprestatie: een kookworkshop naar keuze uit ons bestaande aanbod

Wie maakt ons weer mooi?

Het onderkomen van jongeren opvang Stichting Nicole's Huiskamer heeft aan buitenkant dringend een goede schilderbeurt nodig, dus we zoeken schilders. Als tegenprestatie is er een goed verzorgde lunch, koffie en thee naar behoefte met zelfgemaakte taart, vermelding op onze social media en tijdens het werk reclame aan de gevel

Mensen voor mensen

Teambuilding

Veel ouderen genieten van gezelligheid, contact, lekker eten en persoonlijke aandacht. Heeft uw bedrijf zin en tijd om pannenkoeken te bakken op een locatie (Spanbroek, Ursem, Obdam) van Wilgaerden in West-Friesland? We ontvangen u graag! Alvast hartelijk bedankt namens de bewoners en medewerkers van Wilgaerden.Tegenprestatie: Zelfgebakken appeltaart van de bakkerij van LeekerweideGroep.

Teambuilding

VrijetijdsbestedingNH label LeekerweideGroep biedt plekje voor een bijzondere teambuildingsmiddag op 14 mei waarbij 6 personen van uw bedrijf mee kunnen doen met ons Meerkamp Special Edition. Uw team wordt aangevuld met 6 deelnemers met een verstandelijke beperking en samen gaat u de strijd aan tegen de ander bedrijven. De middag start om 15.30u en om 17.00 uur sluiten we af met de aangemelde bedrijven met een bbq en borrel.

Rondleiding binnen uw bedrijf voor de vrijwilligers van VrijwilligersNH

Vrijwilligers van VrijwilligersNH zetten zich enthousiast en belangeloos in voor de kwetsbare mensen in West-Friesland. Zij zijn erg betrokken bij hun werk en bij de regio. VrijwilligersNH biedt haar vrijwilligers graag een rondleiding aan bij bedrijven. Vertelt u graag over uw bedrijf? Dan gaan we graag met u in gesprek. Tegenprestatie: Rondleiding bij Wilgaerden of LeekerweideGroep of een zelfgebakken appeltaart van de bakkerij van LeekerweideGroep.

High tea voor cliënten van LeekerweideGroep

Hebben uw medewerkers al eens kennis gemaakt met mensen met een beperking? Cliënten en medewerkers van LeekerweideGroep nodigen u graag uit voor een kennismaking. Onder het genot van een high tea kan er kennis gemaakt worden. Cliënten houden van lekker eten, gezelligheid, nieuwe ontmoetingen en aandacht. Locatie in overleg. Tegenprestatie: Zelfgebakken appeltaart van de bakkerij van LeekerweideGroep.

Ben je nieuwsgierig, lees dan dit verhaal

De mens zien (dementie). Als wij niets organiseren dan staren dementerende de hele dag voor zich uit of lopen de hele dag te zoeken naar iets wat er niet meer is. (Het verleden) We hebben iets bedacht waar iedereen blij van wordt, ook u. Want de tegenprestatie is: Schuif gezellig aan. Het zou fantastisch zijn als u, bij ons op lokatie, Wilgaerden, Wilgenhof in Wervershoof, een high tea komt organiseren met liedjes van vroeger.

Leuke actviteit

De huiskamer van Enkhuizen zoekt een leuke activiteit of muziek voor onze lieve cliënten. Tegenprestatie: in de Huiskamer van Enkhuizen om de koffie komen met eigen gebakken appeltaart erbij, of Stoofperen schillen en gekookt bij u afleveren, of Koekjes bakken en feestelijk voor u inpakken.

Mogen we bij u op bezoek?

Oud Westfriese Dansgroep Wijdenes Graag willen we de waardevolle Westfriese folklore onder uw aandacht brengen. Dit kan door een optreden, eventueel met workshop, van onze dansgroep. Wij showen de dansen en kleding met sieraden van rond 1900, begeleid door "levende" muziek.

Dierenfeest zoekt kinderactiviteiten

Kinderboerderij SKIK zoekt leuke activiteiten voor kinderen (clown, springkussen, ballonnen, draaiorgel etc.) voor de viering van ons 10-jarig bestaan in augustus 2019. Een uitje/ excursie voor onze vrijwilligers.

Uitjes

Kinderboerderij SKIK zoekt een uitje/ excursie voor onze vrijwilligers.

Mileugerelateerd uitstapje

Wij, de vrijwillige zwerfafvalopruimers van de Stille rapers, een burgerinitiatief boven het Noordzeekanaal in Noord-Holland (groep van ongeveer 50 personen). Wij zoeken zoeken een milieugerelateerd bedrijf waar wij volgend jaar om en nabij oktober ons jaarlijks uitje kunnen houden. Inclusief presentatie en/of rondleiding en catering. Tegenprestatie: Verslag inclusief foto’s van de excursie op onze website www.stilleraper.nl

Wie bouwt het dak boven het hoofd van de gevleugelde vrienden

Wij zijn van kinderboerderij 't Langoortje uit Medemblik. We willen graag voor onze eenden een mooi houten verblijf, voor de nacht, maar ook voor het ophokken ingeval van vogelgriep. We zijn op zoek naar mensen die ons kunnen helpen met het bouwen van dit verblijf. Tegenprestatie: 't Langoortje plaatst graag uw bedrijfslogo op het verblijf.

Battle4Life zoekt bedrijventeams

Op Hemelvaartsdag (30 mei 2019) organiseren we alweer voor de 4de maal de obstakelrunBattle4Life. De opbrengst van deze run komt in zijn geheel ten goede aan Inloophuis Pisa, waar mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden terecht kunnen. Komt uw bedrijf met een team meedoen? Tegenprestatie: een topdag voor uw sportieve personeel!

Middelen en materialen

Wie maakt ons bekend?

Het Pakje is een West-Fries welzijnsproject die de 3 doelen nastreeft: Kinderkleding hergebruiken zodat het milieu ontlast wordt; (verborgen) armoede bestrijden door gratis kinderkleding mogelijk te maken voor alle gezinnen EN Het Pakje is een 'meeting point' voor iedereen om verbinding in de maatschappij te creëren. Wij willen graag meer bekendheid vergaren. Daarom zijn we op zoek naar iemand die wil helpen PR materiaal te drukken.

Hoopje zand

In het ecoterrein in het Streekbos in Bovenkarspel heeft IVN-Westfriesland een terrein van 2 ha in ecologisch beheer. Dit terrein is heel belangrijk voor ons als excursiegebied voor natuureducatie voor jong en oud. Voor de bodemverbetering, om meer biodiversiteit te creëren, van de zonnigste weide in het Ecoproject is veel zand nodig dat ter plaatse vermengd moet worden met de grond en de plek moet afgescheiden worden van het pad met een greppel. Wij zijn op zoek naar 60 m3 zand (niet zout, fijn zand dat bij menging door zware klei draineert, deze kwaliteit kan o.a. geleverd worden door Ooms), en het vervoer daarvan naar de parkeerplaats aan het Weelenpad nabij de Veilingweg Bovenkarspel. Hier tegenover stellen wij de één of meerder (vaar) excursies onder begeleiding van een ervaren gids in en om het streekbos.

Zandvervoer

In het ecoterrein in het Streekbos in Bovenkarspel heeft IVN-Westfriesland een terrein van 2 ha in ecologisch beheer. Dit terrein is heel belangrijk voor ons als excursiegebied voor natuureducatie voor jong en oud. Voor de bodemverbetering, om meer biodiversiteit te creëren, van de zonnigste weide in het Ecoproject is veel zand nodig dat ter plaatse vermengd moet worden met de grond en de plek moet afgescheiden worden van het pad met een greppel. Wij zoeken vervoer van 60 m3 zand naar de parkeerplaats aan het Weelenpad nabij de Veilingweg Bovenkarspel. Hier tegenover stellen wij de één of meerder (vaar) excursies onder begeleiding van een ervaren gids in en om het streekbos.

Strenge eisen!

De Voedselbank West Friesland moet voldoen aan strenge voedselveilgheids eisen. Van belang is een schone omgeving om in te werken. Wij zijn op zoek naar divers schoonmaakmateriaal die ons helpt de opslag rein en netjes te houden. Als tegenprestatie geven wij rondleidingen inclusief koffie en gebak.

Help het Rundveemuseum vooruit

Het Rundveemuseum zoekt plafond beamer voor presentatieruimte (circa 70 personen). Tegenprestatie: gratis rondleiding voor maximaal 10 personen met koffie en appelgebak.

Museum zoekt geluid

Het Rundveemuseum zoekt een geluidsinstallatie (2 speakers, versterker en microfoon) voor presentatie in stalruimte (15 x 20m) en op het erf voor minimaal 125 personen. Tegenprestatie: gratis rondleiding voor maximaal 10 personen met koffie en appelgebak.

Hout

StecWF zoekt platen hout, balken e.d. om spellen, decorstukken e.d. te maken.

Bekendheid

Wie helpt StecWF met drukwerk en drukwerkverspreiding?

Ruimte

StecWF zoekt ruimte voor bijeenkomsten EN werkplaats/opslag.

Geloof jij in sprookjes?

De binnentuin vanWoonzorgcentrum De Wilgenhof willen we meer belevingsgericht maken. Wij zoeken 4 lampenbollen, die d.m.v. een afstandsbediening, de tuin kunnen omtoveren tot een waar sprookje. (De lampenbollen kun je veranderen van kleur, bijvoorbeeld iDual LED lamp dimbaar A E27 met afstandsbediening. De tegenprestatie is: Een door de bewoners zelfgemaakte appeltaart of/en kwarktaart.

Speel het spel

Mogen wij iets verkopen wat u niet meer gebruikt? Zodat wij van de opbrengt iets moois kunnen kopen. Woonzorgcentrum De Wilgenhof wil namelijk graag puzzels, spelletjes en een pop kopen die speciaal voor dementerenden zijn.

Met de bus mee

Bus dagtocht voor onze gasten van de Zonnebloem Enkhuizen naar het Verkade Museum en de Zaanse Schans. Tegenprestatie!!! Overheerlijke Appeltaart.

Op rolletjes

Zonnebloem Enkhuizen zoekt rolstoel voor onze afdeling die wij bij elke activiteit kunnen inzetten. Tegenprestatie!!! Overheerlijke Appeltaart.

Banners

Zonnebloem Enkhuizen zoekt 2 Banners met ons Zonnebloem logo. Tegenprestatie!!!! Overheerlijke Appeltaart.

Kerststukjes

De vrijwilligers van Zonnebloem Bovenkarspel willen onze gasten verrassen met kerststukjes tijdens de Kerstlunch. Als tegenprestatie willen wij met vrijwilligers u helpen bij het schoonmaken of dat er bestellingen door ons worden weggebracht.

Busuitje

De vrijwilligers van Zonnebloem Bovenkarspel toveren graag een brede glimlach op de gezichten van hun gasten door ze te laten genieten van een fantastisch dagje uit. Daarom zoeken wij busvervoer naar ’t Zonnestraaltje in Andijk of voor een dagtocht. Als tegenprestatie gaan wij met enkele vrijwilligers een bus schoonmaken.

Container

Stichting In het Zadel zoekt een container voor al het oude vuil. Tegenprestatie: een appeltaart of paardrijden!

Wij fietsen graag!

EHBO team StedeBroec zoekt 2 EHBO-fietsen: Voor betere inzetbaarheid van onze ehbo-ers op diverse evenementen. Tevens een mooie uitdaging en aanvulling op het lesprogramma. Tegenprestatie: Reanimatie training voor 6 personen, Controle van de EHBO koffer.

Fietsen met ervaring

Voor de sociale werkplaats in Suriname worden tweedehands fietsen (‘met ervaring’) ingezameld en verscheept. Veel mensen stappen over op de e-bike en gebruiken de gewone fiets niet meer. Wie wil samen met de collega’s een inzamelactie houden voor die fietsen-met-ervaring en een container vullen en opsturen naar Suriname? Tegenprestatie: Voor fietseninzameling: een Surinaams Snackpakket. Voor fietseninzameling en transport: een Mega Super Surinaams Snackpakket. En vermelding op fb, website en/of nieuwsbrief.

En toen was er licht!

IJsclub Ursem zoekt 4 lichtmasten om de ijsbaan in Rustenburg te verlichten. Onze tegenprestatie is dat het bedrijf mee mag met de bus met de ijsclub naar ons clubuitje naar Flevonice in Biddinghuizen met 2 personen op 13 januari 2019. Tevens verzorgen wij publicatie in de locale media, De Kogge Express, De Uitkomst, De Eenhoorn en op de facebookpagina van IJsclub Ursem. Er worden voor de jeugdschaatstrainers volgende winter nieuwe jassen aangeschaft en er kan een logo van het bedrijf op geplaatst worden.

Renovatie van de ijsbaan

IJsclub Ursem zoekt bekabeling voor de verlichting van de ijsbaan in Rustenburg. Onze tegenprestatie is dat het bedrijf mee mag met de bus met de ijsclub naar ons clubuitje naar Flevonice in Biddinghuizen met 2 personen op 13 januari 2019. Tevens verzorgen wij publicatie in de locale media, De Kogge Express, De Uitkomst, De Eenhoorn en op de facebookpagina van IJsclub Ursem. Er worden voor de jeugdschaatstrainers volgende winter nieuwe jassen aangeschaft en er kan een logo van het bedrijf op geplaatst worden.

Het Leger des Heils kan de kleren krijgen!

Onze kledingwinkel in Enkhuizen die al meer dan 35 jaar mensen helpt om ze een waardig gevoel te geven doormiddel van mooie kleding aan te bieden en te verstrekken. Wij willen dit waardig gevoel versterken door de winkel een make-over te geven. De kledingwinkel is 28 vierkante meter. Voor de opknapbeurt zijn we op zoek verf/kwasten/schuurpapier e.d.

Het Leger des Heils kan de kleren krijgen!

Onze kledingwinkel in Enkhuizen die al meer dan 35 jaar mensen helpt om ze een waardig gevoel te geven doormiddel van mooie kleding aan te bieden en te verstrekken. Wij willen dit waardig gevoel versterken door de winkel een make-over te geven. De kledingwinkel is 28 vierkante meter. Voor de opknapbeurt zijn we op zoek naar lichtbakken en spotjes.

Aardappelreclame

De Westfriese tafel komt volgend jaar naar Opperdoes. Er wordt een diner klaargemaakt van Westfriese producten, van dichtbij geleverd dus duurzaam. Vrijdag een 4-gangen diner voor VIPS en zaterdag een 3-gangen diner. Iedereen krijgt de gelegenheid om een plek aan tafel te reserveren. Wie kan ons helpen om reclamemateriaal te drukken? Tegenprestatie: een plek voor twee personen aan de Westfriese tafel om lekker mee te eten.

Help, bij Oostenwind staan we in de kou!

Medemblik, gelegen aan het prachtige IJsselmeer, maar bij harde Oostenwind vliegt de voordeur van het Bakkerijmuseum open en bevriezen we in het kantoor. Het authentieke pand is uniek, maar beschikt helaas nog even enkel glas en een verouderde voordeur. We willen onze hardwerkende vrijwilligers en bezoekers aan de warme bakkerij natuurlijk NIET in de kou laten staan. Heeft een authentiek model voordeur die voldoet aan de moderne tijd en/of dubbele beglazing voor het kantoor zodat we er weer warmpjes bijzitten? Dan bieden wij uw personeel een gratis museumbezoek aan met koffie & koek.

Helpt u Zorgboerderij de Tulp aan Ooijevaars?

Wij zoeken iemand met een kraan om een 10 meter lange paal inclusief ooievaarsnest midden op het grasland van Zorgboerderij de Tulp te plaatsen. Kunt u ons hiermee helpen? Dan bieden wij u en uw collega’s een rondleiding bij zorgboerderij de Tulp inclusief koffie met zelfgebakken appeltaart.

Koken en afwassen!

Voor het nieuw te bouwen bezoekerscentrum van Museumboerderij West-Frisia is er nog een keukenblok nodig. Als u ons kunt helpen wordt u met uw logo vermeldt op ons sponsorbord. U wordt natuurlijk uitgenodigd voor de feestelijke opening.

Wie wordt onze BOB?

Jozef en Maria gingen per ezel op zoek naar een herberg. Kies Voor Gezelligheid zoekt passend vervoer van en naar de ” Herberg ’t IJsselmeer” in Oosterleek op maandag 17 december 2018 om daar met ± 80 dames uit Hoogkarspel kerst te vieren. Onze tegenprestatie is een Reis door Europa (zonder bus) in de vorm van vragen en spelactiviteiten.

Waardering vrijwilligers

sv Always Forward zoekt leuke 'goodies' voor onze vrijwilligers.

Wilt u naam maken op onze veiling op 2 maart?

Graag willen we de museale koffiecorner van het Bakkerijmuseum upgraden tot een authentieke banketbakkerszaak waar koffie geschonken wordt met bijpassende heerlijkheden uit eigen bakkerij. Om dit te realiseren organiseren we een veiling op 2 maart 2019. Een unieke kans voor u om daar uw organisatie onder de aandacht te brengen. Heeft u een originele kavel voor ons in de vorm van een belevenis, kunt u ons helpen een breed publiek te bereiken of kunt u het veilingboekje voor ons drukken? Dan zorgen dat uw personeel heerlijke versgebakken gevulde koeken van ons krijgt! Naamsvermelding is uiteraard vanzelfsprekend.

Helpt u Zorgboerderij de Tulp aan vervoer naar de Orchideeënhoeve?

Voor het 10 jarig bestaan van Zorgboerderij de Tulp organiseren wij voor onze deelnemers en vrijwilligers een dagje naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Hiervoor zoeken wij busvervoer voor ca 50 personen. Als tegenprestatie krijgt u van ons een rondleiding bij Zorgboerderij de Tulp inclusief koffie met zelfgebakken appeltaart.

700 jonge en goed geschoolde, eigenzinnige, vrijwilligers voor één dag

Als OSG (school) willen wij onze leerlingen (13-18 jaar) maatschappelijke betrokkenheid mee geven. In dat kader zoeken wij vrijwilligersklussen voor 700 van onze leerlingen. Wij zijn op zoek naar verf, hout en andere materialen ter ondersteuning van deze klussen. Help ons helpen! Naast het feit dat onze leerlingen bij een organisatie een klus klaren, geef wij u natuurlijk ook het platform om uw bedrijf te profileren onder onze leerlingen.

Ontspannen en beschut zitten bij zwembad Het Hemmerven

Bij openluchtzwembad Het Hemmerven zijn twee vaste bankjes omgroeid door de coniferen. Dat willen we veranderen. Wie kan ± 10 m. materiaal hekwerk leveren of advies geven? Tegenprestatie: bekendmaking in dorps- weekbladen en/of op een zaterdag of zondag na 17.00 uur gezellig komen zwemmen en je laten verwennen met een hapje en een drankje.

Ontspannen en groen zitten bij zwembad Het Hemmerven

Bij openluchtzwembad Het Hemmerven zijn twee vaste bankjes omgroeid door de coniferen. Dat willen we veranderen. Wie kan/wil beplanting leveren? Tegenprestatie: bekendmaking in dorps- weekbladen en/of op een zaterdag of zondag na 17.00 uur gezellig komen zwemmen en je laten verwennen met een hapje en een drankje.

Scouts zoeken koelte

Tijdens de scoutingkampen in het gebouw van VPV Hoorn willen we graag onze boodschappen koel houden. Daarvoor zoeken we 2 koelkasten ( tafelmodel 85 cm ), graag met vriesvakje. Tegenprestatie: we zetten we mooie foto’s, samen met de naam van het bedrijf, van het eindresultaat op onze website en FB óf bieden voor een dag ons mooie gebouw aan om eens op een andere locatie te vergaderen of een teambuildings-uitje te houden.

Meer uitdaging op het plein

Op het speelplein vande Peutertuin in Enkhuizen willen we graag enkele leuke speelhoeken op het buitenspeelplein, zodat de kinderen motorisch en in hun ontwikkeling worden uitgedaagd. Aandacht voor spelen, bewegen, voelen, milieu, natuur en veiligheid EN vandalismebestendig. We zoeken van alles voor deze tuin, zoals planten, plantenbakken en bodembedekkend materiaal(houtsnippers, kiezels, keien). Onze tegenprestatie is bijvoorbeeld een leuke tekening van de peuters, een taart en PR: stukje in de nieuwsbrief en op het PR bord bij De Peutertuin en/of leuk stukje in de krant.

Samen (voor)lezen en spelen

Om kinderen te verrijken met de Nederlandse taal, lezen vrijwilligers bij ze voor. Hoe leuk is dat wanneer je ook een (taal)spelletje samen kunt doen waarbij woorden een rol spelen? Memory, krokoloko, LOCO, wie ben ik... zomaar een paar voorbeelden. Ook boekjes voor de jongsten zijn welkom.

Gevleugelde vrienden zoeken een dak

Wij zijn van kinderboerderij 't Langoortje uit Medemblik. We willen graag voor onze eenden een mooi houten verblijf, voor de nacht, maar ook voor het ophokken ingeval van vogelgriep. We zijn op zoek naar mensen die ons kunnen helpen met de benodigde materialen. Tegenprestatie: 't Langoortje plaatst graag uw bedrijfslogo op het verblijf.

Een wigwam op het plein

Het buitenspeelplein van de Peutertuin in Enkhuizen is leeg, saai en niet uitdagend voor de peuters. We willen graag enkele leuke speelhoeken op het buitenspeelplein, zodat de kinderen motorisch en in hun ontwikkeling worden uitgedaagd. Aandacht voor spelen, bewegen, voelen, milieu, natuur en veiligheid EN vandalismebestendig. We zoeken grote en kleine boomstammen en takken (wigwam) en boomstronken om op te zitten. Onze tegenprestatie is bijvoorbeeld een leuke tekening van de peuters, een taart en PR: stukje in de nieuwsbrief en op het PR bord bij De Peutertuin en/of leuk stukje in de krant.

Battle4Life zoekt lunchpakketten

Op Hemelvaartsdag (30 mei 2019) organiseren we alweer voor de 4de maal de obstakelrun Battle4Life. De opbrengst van deze run komt in zijn geheel ten goede aan Inloophuis Pisa, waar mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden terecht kunnen. Alle vrijwilligers ontvangen op de dag een lunchpakket. Kunt u lunchspullen, flesjes water, mueslirepen, fruit leveren? Tegenprestatie: uw logo op onze website.

Panelen zoeken dak

Zonnecooperatie Westfriesland zoekt flinke daken voor zonnepanelen. De opbrengst van de panelen is voor mensen/bedrijven die geen geschikt dak hebben voor het opwekken van zonne energie, maar wel duurzame stroom willen gebruiken.

Pisa viert Kerst

Inloophuis Pisa is er voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Pisa zoekt voor haar vrijwilligers een kerstgeschenk. Als tegenprestatie kunnen wij ons mooie huis bieden voor een dagdeel (bijvoorbeeld voor een vergadering).

Wie durft een uitdagende kleur aan?

Zonder verf en materialen kan jongeren opvang Stichting Nicole’s Huiskamer niet geschilderd worden, dus we zoeken buitenverf, kwasten en toebehoren”. Als tegenprestatie maken we een heerlijke huisgemaakte taart, verzorgen een diner aan huis en doen vermelding op onze social media en tijdens het werk reclame aan de gevel.

Wie kan een mooie punt drukken?

Wil je weten wie we zijn en wat we bij Stichting Nicole’s Huiskamer doen, help dan onze boekjes te drukken! Kortom we zoeken een drukker. Als tegenprestatie maken we een heerlijke huisgemaakte taart, doen we vermeldingen in het boekje en op social media.

Bureaus over?

Het Hertenkamp in Enkhuizen gaat een nieuwe fase in; samen met NME centrum De Witte Schuur wordt het geheel omgevormd tot een bezoekerscentrum: Hertenkamp Enkhuizen. Natuurlijk willen we dit bezoekerscentrum goed vorm geven en daarvoor zijn nog diverse zaken nodig: om ook achter de schermen het werk goed kunnen doen. Wij zijn op zoek naar 6 gelijke, bij elkaar horende bureaus voor onze medewerkers. Een knappe bijpassende bureaustoel is daarbij wel zeer welkom.

Mooi uitgestalde verzameling

Sint Victor Parochie in Obdam heeft een mooie verzameling van erfgoed (bijvoorbeeld kandelaars) en wil deze verzameling ook anderen laten zien. Wij zijn daarom op zoek naar vitrine kasten. Helpt u ons?

Kopjes en schoteltjes

Het Hertenkamp in Enkhuizen gaat een nieuwe fase in; samen met NME centrum De Witte Schuur wordt het geheel omgevormd tot een bezoekerscentrum: Hertenkamp Enkhuizen. Natuurlijk willen we dit bezoekerscentrum goed vorm geven en daarvoor zijn nog diverse zaken nodig: o.a. horeca porselein en glaswerk om onze bezoekers netjes te kunnen ontvangen.

PC of laptop

Het Hertenkamp in Enkhuizen gaat een nieuwe fase in; samen met NME centrum De Witte Schuur wordt het geheel omgevormd tot een bezoekerscentrum: Hertenkamp Enkhuizen. Natuurlijk willen we dit bezoekerscentrum goed vorm geven en daarvoor zijn nog diverse zaken nodig: om ook achter de schermen het werk goed kunnen doen zoeken we een zestal pc’s graag met monitor, liefst laptops om flexibel te kunnen werken.

Aanbod

Aanbod

Alle bedrijven in West-Friesland kunnen zich aanmelden voor de Beursvloer. Non-profit organisaties zijn op zoek naar hulp op gebied van menskracht, advies, kennis, middelen en materialen. U kunt met uw bedrijf één of meerdere aanbiedingen doen om op de Beursvloer te verhandelen. Is het de eerste keer dat u mee wilt doen met de maatschappelijke beursvloer? Dan wilt u vast weten wat er gebeurt en wat er van u wordt verwacht. Kijk onder het tabblad Informatie of bekijk de video twee minuten. U kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen.

Wilt u meedoen? Vul dan het onderstaande formulier in. Hebt u een duidelijk aanbod voor ogen? Geef dat dan op het formulier aan. Nog geen duidelijk plan? Geef uw bedrijf toch alvast op. Wij nemen contact op en denken mee over uw aanbod.

De volgende bedrijven nemen nu al deel aan de Westfriese Beursvloer van 2018

Rabobank Westfriesland

Een aandeel in regio West-Friesland. Actief in uw omgeving, samen met onze leden en klanten. Dat is de Rabobank. Op de Westfriese beursvloer komen wij graag met u in contact en kijken wij wat we voor u kunnen betekenen. Wij stellen onze kennis en expertise op divers gebied beschikbaar.

Guillaume Groen fotografie

Ik bied één dag of twee dagdelen aan voor een fotoshoot. Niet een 'paar plaatjes voor de website', maar denk na over iets wat je clienten of je leden een meerwaarde aan kan geven. Mooie portretten waar we de mensen wat meer samen neer kunnen zetten. Waarbij je de waardering voor de mensen laat zien. Kom bij mij met een goed doordacht plan over wat je wilt.

BDO Westfriesland

BDO Westfriesland bedient een regio die ondernemerschap ademt – van oudsher de thuisbasis van vele familiebedrijven. Waar de handelsgeest volop aanwezig is en hard wordt gewerkt. Voor een goed gemotiveerd verhaal stellen wij 5 laptops beschikbaar. Op de beursvloer komen wij graag met u in gesprek en luisteren naar uw vraag. Wellicht kunnen wij iets voor u betekenen.

Soci-Com

Wij geloven dat iedereen op zijn of haar eigen manier van toegevoegde waarde kan zijn op de arbeidsmarkt. Door talenten te begeleiden naar een baan die bij ze past, werken wij aan een betere maatschappij en succesvolle organisaties, maar vooral aan gelukkigere mensen. Op de beursvloer bieden wij pallets aan. Daarnaast gaan wij met u het gesprek aan; verras ons met uw vraag!

Floridus Tuin en Groen

Floridus Tuin & Groen is al ruim 40 jaar actief in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Dit doen wij met enorm veel plezier en veel respect voor de natuur en voor onze opdrachtgevers. Op de beursvloer bieden wij een op maat advies aan rond de inrichting van uw groene binnen- en buitenruimtes.

GP Groot

GP Groot onderscheidt zich al sinds 1917 door dynamisch ondernemerschap. Dit heeft ons gebracht tot waar we nu zijn: een veelzijdige, gezonde onderneming die met meer dan 700 toegewijde mensen actief is in drie marktsegmenten: inzameling en recycling, brandstoffen en oliehandel, en infra en engineering. Levering en afvoeren van een 6m3-container voor schoon puin. Levering in overleg, max 20 cm. beladen boven de rand. Alleen schoon puin! Eventuele vervuiling van het puin zal in rekening worden gebracht. Levering alleen in West-Friesland

Vitasys

VITASYS is er voor de mens achter de muisklik. Al onze producten en diensten staan in het teken van u. Wij zorgen dat het werkt. En dat het blijft werken. Zo is VITASYS. Automatisering is een boeiend vak. Een vak waarin veranderingen zich supersnel aandienen. De revolutie van gisteren kan vandaag bij het oud papier. Dat maakt het belang van het kiezen voor de juiste automatiseerder dan ook zo groot. Op de beursvloer bieden wij het volgende aan: IT gerelateerde producten/diensten. Kom met ons in gesprek.

Univé Hollands Noorden

Univé staat bekend als de verzekeraar zonder winstoogmerk. Maar als ‘onderlinge’ Hollands Noorden zijn wij veel meer dan dat. Wij zijn totaalaanbieder van financiële diensten voor zowel particulieren als ondernemers, voor iedereen van student tot senior. Al meer dan 100 jaar. Wij gaan graag hierover met u in gesprek over uw vraag en wat Univé hierin kan betekenen.

Westfriese Bibliotheken

De Westfriese Bibliotheken bieden alle inwoners van Westfriesland een openbare schatkamer voor lezen, literatuur, cultuur en informatie. De Westfriese Bibliotheken vormen met elkaar een netwerk aan kleine en middelgrote Bibliotheken, die voor de opgave staan om op het gespreide platteland de inwoners goede mogelijkheden te bieden om met en door de Bibliotheek wijzer te worden. Wij bieden op de beursvloer aan: Presentatie rondom laaggeletterdheid.

Herling Strijdhorst

Al sinds 1960 is Herling Strijdhorst specialist in brievenbusbezorging. Een gerenommeerd bedrijf dat een begrip is op het gebied van huis-aan-huis verspreiding en postbezorging. Twee takken van sport, die beiden vragen om flexibiliteit, kwaliteit en klantvriendelijkheid. Drie kernkwaliteiten die bij Herling Strijdhorst geen streven zijn, maar een vanzelfsprekendheid. Met superieure service en scherpe tarieven. Overtuig ons met uw verhaal en wij bieden We bieden 3x een pakketbezorging binnen Nederland aan. Daarnaast hebben wij nog een vitrine kast en een bureau die een nieuwe bestemming zoeken..

Beerepoot Automatisering

IT is onze passie. Onze missie is hiermee een positieve bijdrage leveren aan uw bedrijfsvoering. Wij zien onszelf als partner. Meedenkers. Ontzorgers. Want als uw automatisering op orde is, kunt u zich volledig concentreren op uw bedrijf en uw klanten. Wij bieden verenigingen en organisaties aan om kosteloos onderhoud uit te voeren aan hun pc’s/laptops waar zij hun administratie mee doen.

Van der Laan

Van der Laan uit Zwaag is één van de grotere technische bedrijven in Noord-Holland. Met een mix van jonge ideeën en jarenlange ervaring zijn we met circa 110 innovatieve deskundigen actief in een breed segment van de markt. Op de beursvloer bieden wij aan Van der Laan heeft 6 thin clients p-1510 smart zero dc flex evenals enkelen Konica Minolta toners voor een Konica Minolta printer.

Zeeman Vastgoed

Wonen draait om veel meer dan vier muren en een dak. Het fundament hieronder is onze tijdloze visie: Dromen, Denken, Durven, Doen. Wij hebben diverse kantoormeubelen in de aanbieding, waaronder kasten in verschillende maten, ladeblokken, bureau's, vergaderstoelen etc. etc.

RODI Media

Met lef zijn we van ‘krantenspecialist’ uitgegroeid tot een ambitieus mediabedrijf, dat voorziet in de behoefte om te communiceren. Of dat nu lokaal, regionaal, doelgroepgericht of huis-aan-huis is. Waarom we dat doen? Om mensen en bedrijven met elkaar te verbinden. Om samen succes te bereiken. Om uw bedrijf succesvoller te maken. Dat is waar wij voor staan. Waar wij u bij helpen. Op de beursvloer bieden wij: 3 redactionele artikelen Aantal woorden: 250 + liggende foto Plaatsing kan in editie: De Drom, De Medemblikker/Koggenlander of de West-Friesland op Zondag / Groene Hart op Zondag

Alpha Tours Hem

Hét adres voor goed geregeld groepsvervoer voor onder andere scholen, bedrijven, verenigingen, vriendengroepen en touroperators. Onze ervaren chauffeurs vervoeren elk gezelschap veilig en verantwoord in binnen- en buitenland. Op de beursvloer gaan wij in gesprek met u en bieden twee organisaties een transfer (heen en terug) aan voor maximaal 29 personen.

Gemeente Medemblik

Gemeente Medemblik is een gemeente waar sport, cultuur, natuur en een prettige woonomgeving hand-in-hand gaan. De gemeente Medemblik biedt twee keer een leuke activiteit aan in het hoedenmuseum “Zet ‘m op” in Andijk. Het museum heeft een mooie en bijzondere verzameling van ongeveer 400 hoeden. Er zijn ook een aantal hoeden die u kunt passen dus neem uw fototoestel mee! De activiteit bestaat uit:

 • Entree tot het hoedenmuseum in Andijk met boeiende vertelling door Wil Gorter
 • Koffie of thee (2x) met een gebakje

Per activiteit is ruimte voor maximaal 20 deelnemers en de datum zal in overleg met het Hoedenmuseum worden bepaald. De activiteit duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Er is geen vervoer bij deze activiteit inbegrepen.

 

Vrijwilligerspunt

Vrijwilligerspunt is het regionaal expertisecentrum voor en over vrijwilligers(werk) én organisator van deze beursvloer. Wij bieden helpende handen bij uw activiteit.

Startwijzer

Startwijzer begeleidt iedereen – die kan en wil werken – naar een nieuwe of verbeterde werksituatie. Wij begeleiden naar een eigen bedrijf, de start als ZZP'er of naar een baan. Met succes want door onze persoonlijke benadering en bewezen resultaten zijn steeds meer mensen economisch zelfredzaam geworden.

 • Adviesgesprek met ervaren ondernemerscoach op het gebied van klanten werven
 • Adviesgesprek met ervaren ondernemerscoach op het gebied van marktonderzoek of haalbaarheid bedrijfsidee
 • Gebruik van 1 van onze trainingslocaties (in overleg)

OfKorse

Wij bieden een metaplansessie. Een metaplansessie wordt ingezet om tot een gedragen oplossing/resultaat te komen met betrekking tot een bepaalde uitdaging of behoefte binnen een organisatie.

Werkgeversservicepunt Noord-Holland Noord

Wij willen graag onze bijdrage leveren aan een leuke middag voor cliënten van een zorginstelling.

DMtekst en de Communicatieafdeling

DMtekst is een tekstbureau, vernoemd naar de eigenaar: Desiree Machtel. Dat ben ik dus. Ik ben een ervaren tekstschrijver die altijd kiest voor de persoonlijke benadering. Ik ben het verlengstuk van jouw hoofd. De vaardigheid die je nooit hebt gehad. Het taalbewustzijn dat je altijd moest ontberen. Ik geef je de woorden waar je naar hebt gezocht. Ik bied 4 uur advies, ondersteuning of uitvoering bij communicatie- en/of tekstwerkzaamheden

Van Overbeek Makelaars en Taxateurs

Of u nu een huis of bedrijfspand wilt verkopen, aankopen, verhuren of taxeren, met ons haalt u een schat aan ervaring, een waardevol netwerk en fundamentele marktkennis van uw regio in huis. Wij bieden u advies op het gebied van (verenigings)huisvesting en financiering.

Buro19

Doeltreffende strategie en een creatieve invulling is uitgangspunt van onze aanpak. Resultaatgericht aan de slag met uw marketing en communicatie? De groei én bloei van uw business begint met een creatief bureauEen nieuwe uitstraling voor uw stichting of verening? Wij helpen u graag bij het ontwerpen van een passend logo met uitstraling van uw organisatie.

Gemeente Drechterland

Eens vergaderen op een andere locatie? Wij nodigen u uit in het gemeentehuis van Drechterland voor uw vergadering. Twee maal per jaar, op afspraak.

Pop Vriend Seeds

Wij zijn een van de weinige onafhankelijke zaadveredelingsbedrijven in Nederland. Wij exporteren onze groentezaden naar meer dan 100 landen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, China en Rusland. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Andijk, in het hart van Seed Valley, Nederland. Op de beursvloer bieden wij u

 • Zadenpakketten: aardbei, meloen, spinazie, bonen etc.
 • Grondbewerkingsmaterieel te leen voor organisaties in de buurt van Andijk

SOFTS

Softs Nederland zorgt ervoor dat maatschappelijke organisaties een bestedingsbudget ontvangen voor verduurzaming door ze 400m2 zonnepanelen te schenken. Met deze zonnepanelen bespaart een MO (Sportclub, ziekenhuis, school, theater etc.) €6.700,- per jaar op zijn energie. Gedurende 15 jaar levert dit totaal een besparing op van € 100.000,-. Wij gaan graag met u in gesprek op de beursvloer wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van verduurzaming.

GevelNed

Sollicitatie -advies: waar let een werkgever op? 1-2 uur bijeenkomst samenspraak met groep werkzoekenden met als doen: hoe ben ik optimaal klaar om me te presenteren aan een werkgever. Nadruk ligt hierbij op waar een werkgever op beslist.

Durge Geeft Vorm

Maartje Durge is grafisch ontwerper, gelooft in duurzaamheid en dat bij iedereen een (verborgen) talent verschuilt. Haar bedrijf is gevestigd in Enkhuizen. Ik kan ontwerpen... grafisch. Logo ontwerp, flyer, folder ontwerp, website noem maar op. ;-)

Rinkel en Smit BV

Rinkel & Smit is een solide bouwpartner die professionele opdrachtgevers ondersteunt bij het realiseren van hun projecten of onderdelen daarvan. Bouwend op een flexibele organisatie, een open houding en een sterk netwerk van vakspecialisten zorgen we ervoor dat onze klanten hun opdrachten naar de praktijk vertaald zien, binnen budget en volgens planning. Ons aanbod op de beursvloer bestaat uit:

 • Tijdelijk beschikbaar stellen container/bouwkeet
 • Expertise beschikbaar stellen
 • Gereedschap in bruikleen stellen
 • Restmaterialen beschikbaar stellen
 • Bevestigingsmateriaal leveren mits de kosten binnen de perken blijven

Gemeente Stede Broec

Uw bestuurs- leden- of commissievergadering eens op een ander locatie? Gemeente Stede Broec biedt uw organisatie vergaderruimte aan. Twee maal per jaar, op afspraak.

PDZ Uitzendbureau

Of je nu tijdelijke ondersteuning kunt gebruiken of op zoek bent naar vaste medewerkers: wij werven en selecteren goed gekwalificeerde kandidaten die altijd passen binnen de organisatie en bedrijfscultuur. Wij geven uw organisatie tips/ training/ workshop solliciteren zodat u de beste vrijwilligers kunt binnenhalen.

ICT vanaf Morgen

Wij bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om in een flexibele werkomgeving met begeleiding van ervaren jobcoaches weer mee te draaien in de maatschappij. Dit doen we door afgeschreven ICT-apparatuur te refurbishen en zo de ICT-afvalstroom te reduceren voor een duurzamere wereld. Op de beursvloer vragen wij gebruikte ICT apparatuur die wij refurbishen en vervolgens weer kunnen aanbieden.

Noppes

Noppes creëert tweede kans voor mens en milieu. Noppes Kringloopwinkels beperken de hoeveelheid grof huisvuil door hergebruik te stimuleren, met balans tussen milieu, mens en maatschappij. In de professioneel opgezette, zonder winstoogmerk werkende kringloopwinkels krijgen minder kansrijken op de arbeidsmarkt de mogelijkheid zich op werkgebied te (her)ontwikkelen. Daarmee is Noppes milieubewust, maatschappelijk betrokken én voordelig voor iedereen. Ons uitgangspunt is dat wij elkaar op de beursvloer vinden met uw vraag en ons aanbod.

Van der Valk Hotel Hoorn

 • Wij bieden graag een kookdemonstratie aan voor 10 personen op een woensdagavond. De gasten zien dan hoe bijgevoegde gerechten worden bereid en mogen deze gerechten nuttigen onder het genot van een drankje.
 • Nette, gedragen bedrijfskleding in diverse maten. Grijze pakken.

Heddes Bouw en Ontwikkeling

We realiseren een breed scala aan gebouwen zoals woningen, scholen, kantoren, zorgcentra, hotels en schaatsbanen. Daarbij richten wij ons op alle fasen van de levensloop van een gebouw, van ontwikkeling, realisatie, verbouw en onderhoud tot en met de invulling van recyclemogelijkheden bij de sloop.​ Op de beursvloer gaan we graag met u in gesprek, wellicht dat Heddes Bouw en Ontwikkeling iets voor u kan betekenen.

Gemeente Enkhuizen

Vergaderen een (ruimte) probleem? Wij stellen vergaderruimte beschikbaar in het Stadskantoor van Enkhuizen. Twee maal per jaar, op afspraak.

Valk Service en Onderhoud

Overal waar mensen wonen, werken, winkelen en recreëren. Valk Service zorgt ervoor. Gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van alle gebouwgebonden installaties waaronder verwarming, luchtbehandeling, meet- en regeltechniek. Stel mij uw vraag op de beursvloer en wie weet kan ik iets voor u betekenen en sluiten we een mooie match!

Berend Botje

Al vijfentwintig jaar zorgen we in onze regio met liefde en passie voor de best mogelijke kinderopvang. In die tijd is er veel veranderd in ons vakgebied, de koers van Berend Botje is echter hetzelfde gebleven: gaan voor kwaliteit. Dit streven naar kwaliteit vind je op alle vlakken terug binnen onze organisatie. Op de beursvloer bieden wij ledikanten aan, maar ook een mooi houten speelhuisje, met glijbaan, om binnen op en in te spelen. U een mooie verhaal? Wij misschien een match!

Knipping Kozijnen Deuren Dakkapellen

‘Hoe meer je zelf doet, hoe beter je in staat bent je eigen product continu door te ontwikkelen. We zijn nooit gestopt met het door-ontwikkelen. Het uitvinden van nieuwe, slimme dingen vinden we gewoon te leuk.’ Een door-en-door Westfries bedrijf met bijna 40 jaar ervaring in kozijnen, deuren en dakkapellen. Op onze eerste Westfriese beursvloer gaan we met u in gesprek. We kunnen occasions, showmodellen en (rest) bouwmaterialen beschikbaar stellen. Overtuig ons van uw (ver)bouwplannen en wie weet hebben we een match.

Leerlingen willen aan de slag!

Bij SG Newton ontdekt iedere leerling zijn of haar talent, niveau en beroepsperspectief. Iedereen wordt uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Onze leerlingen leren door middel van het uitvoeren van opdrachten door ‘echte’ opdrachtgevers. Kunstwerken, smakelijke lunches of chique diners, kinderpartijtjes, website, app, nieuwsbrief (soort reclameposter) en promotiefilm maken, houten meubilair en ondersteuning bij activiteiten. Wij vragen opdrachten met een beetje van uw tijd, expertise en ervaring om ons te begeleiden.

Aangeboden: 700 jonge en goed geschoolde, eigenzinnige, vrijwilligers voor één dag

Als OSG (school) willen wij onze leerlingen (13-18 jaar) maatschappelijke betrokkenheid mee geven. In dat kader zoeken wij vrijwilligersklussen voor 700 van onze leerlingen. Laat ons weten of u een klus heeft op donderdag 18 april 2019 en wij komen u een dagdeel helpen klussen, schoonmaken, entertainen etc! Hebben we een match?

Leerlingen bieden handjes!

Onze school Oscar Romero doet in 2019 al voor het 5de jaar mee met NL Doet. We zoeken klussen voor 600 tot 800 leerlingen. Zij gaan graag bij uw organisatie aan de slag op vrijdag 15 maart 2019.

WFMedia

Westfriesland Media is een jong media- en communicatiebureau met vele jaren van ervaring. Geen massa werk maar aandacht voor elke opdracht. Specialist in advies en uitvoering op gebied van websites, content en marketing.

Wij bieden op de beursvloer aan:
 • Een artikel op OnsWestfriesland.nl ter ondersteuning van een event/activiteit
 • Twee uur ondersteuning bij bestaande of nieuwe website
 • Twee uur marketingadvies voor promotie of zichtbaarheid

Schenkeveld Advocaten

Als toonaangevend kantoor bieden wij heldere, in de praktijk werkzame oplossingen voor al uw juridische vragen en problemen. Wij luisteren naar onze klanten en verdiepen ons in wat u bezig houdt. Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. Op de beursvloer bieden wij 2 x 1 uur juridisch advies aan.

Mantel en Overtoom Notarissen

Onze kantoren onderscheiden zich door actieve informatievoorziening en laagdrempeligheid. Wij staan midden in de samenleving en dichtbij de inwoners. Vanuit ons vakgebied en vanuit oprechte interesse in de mensen die wonen, werken, ondernemen en leven in de regio West-Friesland en omstreken. Op de beursvloer bieden wij 1 uur notarieel advies aan (en een lekker kopje koffie).

Sense Keukens

Onze adviseurs zijn professionals met passie voor keukens, die hun ervaring en expertise combineren met een flinke dosis enthousiasme. Ontwerpers met oog voor detail en een luisterend oor voor uw wensen. Zij staan garant voor optimale kwaliteit en klantvriendelijkheid. Op de beursvloer bieden wij 10, prima functionerende, VOIP telefoontoestellen aan. Heeft u een andere vraag? Komt u dan met een goed verhaal, wij kijken of we wat voor u kunnen betekenen.

Het ProeVkantoor

Wekelijks een krat duurzaam geteelde groente en fruit van Noord-Hollandse telers. Voor wie verser en smaakvoller wil eten met een eerlijke prijs voor de teler. Dat proeV je! We komen graag met u in gesprek op de beursvloer. Voor uw verrassende vraag, hebben wij misschien een passend aanbod.

Loon- en aannemingsbedrijf Zwaan bv

Loon- & Aannemersbedrijf Fa W. Zwaan en Zn. uit Wijdenes is een VCA gecertificeerd Loon- en aannemersbedrijf en is sinds de oprichting in 1952 gevestigd in Wijdenes. Wij richten ons als loonbedrijf op klanten in de agrarische sector met een veelzijdig pakket aan werkzaamheden. Wij kijken op de beursvloer wat we voor u kunnen betekenen. Kom bij ons met uw vraag.

Fiolet Taaltraining

Fiolet Taaltrainingen is gespecialiseerd in Nederlands als tweede taal. Wij zijn er voor iedereen die Nederlands wil leren of de taal beter wil spreken en schrijven. Als je Nederlands spreekt en verstaat, doe je mee en heb je meer kans op werk. Het werkt nu eenmaal beter als je dezelfde taal spreekt. Vanuit Fiolet willen we graag de volgende twee diensten aanbieden: •een taaltoets, afgenomen bij Fiolet om het Nederlandse taalniveau van een (potentiele) anderstalige werknemer of vrijwilliger in kaart te brengen •een lezing van 1 uur door senior cursistenbegeleider van Fiolet, tolk en voormalig inwoner van Eritrea Desale Tecleab over de achtergrond en het gedrag van Eritreers.

Hero

Hero levert interim professionals voor top 500 organisaties, binnen de profit én non profit. Wij staan voor de juiste kandidaat op het juiste project, met de vereiste hard én soft skills. We gaan voor de perfecte match. Daarbij staat ontzorgen bovenaan. Wij bieden onze 'handjes' en inzet aan voor een sociale activiteit met uw cliënten of bewoners.

Voor een mooie stad

Dé open stadscommunity voor Hoorn die het starten van initiatieven makkelijker maakt. We kunnen een initiatiefnemer op de volgende manier helpen: • We kunnen helpen bij het zichtbaar maken van een initiatief. Dit doen we via de online etalage, professionele video’s, de VEMS e-mail update en natuurlijk via de bekende sociale netwerken en lokale weekbladen. • We hebben een korte lijn met de gemeente Hoorn en kunnen snel uitzoeken of bepaalde ideeën wel of niet mogelijk zijn en welke rol er voor de gemeente mogelijk is weggelegd. • We kunnen via de community en het online platform helpen bij het bij elkaar krijgen van alles wat nodig is voor de realisatie van een initiatief.

 

Aanmelden

Vraag aanmelden (non-profit organisaties)

Alle non-profitorganisaties in West-Friesland kunnen zich aanmelden voor de beursvloer. Onder non-profit organisaties scharen wij alle clubs, stichtingen, verenigingen, scholen, ziekenhuizen, verzorgingshuizen e.d. die werken met vrijwilligers. U kunt maximaal drie vragen stellen die u graag op de beursvloer onder de aandacht wilt brengen. Meer weten wat u kunt verwachten? (Bijna) alle informatie ziet u in twee minuten.

Toch nog vragen? Neem dan persoonlijk contact op met Helen Sijm of Brigitta Posch (0229-216499 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Dit jaar worden alle deelnemende organisaties uitgenodigd voor een workshop. Belangrijk is dat u deze workshop volgt. U leert zichzelf in een 'elevator pitch' te presenteren, uw vraag/vragen te concretiseren. U komt dan goed beslagen ten ijs en heeft dan een grotere kans van slagen!

Non-profit organisaties formulier vraag aanmelden.

 

 

Inspiratie

Inspiratie

Univé Hollands Noorden in 2016 maakte een mooie promofilm over de beursvloer en hun matches.

Volg onze Facebook voor de uitgevoerde matches en de bijbehorende tegenprestaties.
Facebook Westfriese Beursvloer.

Heeft u een vraag dan kunt u ons bereiken op info@vrijwilligerspunt.com of 0229 21 64 99