Post | oktober 2020 | Nieuws | 1 min lezen

Coronarichtlijnen in je organisatie

De coronabesmettingen lopen nog steeds iedere dag op. Daarom heeft de overheid 13 oktober verscherpte landelijke maatregelen moeten aankondigen. Maatregelen waar ook de maatschappelijke organisaties aan moeten voldoen. Alleen door ons samen aan de maatregelen te houden, kunnen we het coronavirus bestrijden!


In de handreiking voor vrijwilligersorganisaties, staan niet alleen de basisregels waar vrijwilligers, medewerkers en bezoekers zich aan moeten houden. Ook staan hierin suggesties om die maatregelen ook te kunnen handhaven. Zoals door het aanstellen van een coronaverantwoordelijke en door de maatregelen zichtbaar te hangen in de organisatie. Daarnaast geeft de handleiding tips over hoe je de binnen- en buitenruimte het beste kunt inrichten om besmetting te voorkomen.

Heel belangrijk daarbij is dat de medewerkers en vrijwilligers goed op de hoogte zijn van het protocol binnen jouw organisatie. Maar dat ze ook weten hoe ze moeten omgaan met bezoekers die zich niet houden aan de regels. Een goede interne communicatie en training is daarbij van groot belang.


Het NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) heeft in samenwerking met Movisie de handreiking voor vrijwilligersorganisaties samengesteld. Bij de handreiking is ook een uitgebreide toelichting.


Download de handreiking voor vrijwilligersorganisaties

Download de toelichting op de handreiking

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Project Helden van de buurt gestart

| Nieuws
Vrijwilligerspunt Westfriesland, WerkSaam Westfriesland en de woningcorporaties Het Grootslag en De ...
Lees meer

Met superkorting naar Het Park

| Nieuws
Iedere maand biedt Schouwburg Het Park voor vrijwilligers voorstellingen aan met korting! Lees aan het einde ...
Lees meer

Veel nieuwe vrijwilligers door Vrijwilligersmarkt Hoorn

| Nieuws
Vandaag kwamen ruim 250 bezoekers naar de Vrijwilligersmarkt Hoorn van Vrijwilligerspunt Westfriesland in de ...
Lees meer